Actualitzat el 20/12/2011 a les 00:01h

Com guanyar 74,6 milions d'euros a l'any sense fer res

Com guanyar 74,6 milions d'euros cada any, durant 5 anys, i sense haver de fer res. Sembla impossible en els temps que corren, però hi ha qui ho fa i és sorprenentment fàcil. Ara us intentaré explicar com ho fa. La llàstima és que, com ja us deveu imaginar, això no és a l'abast de tothom.

Si ets un operador de telecomunicacions prou important, amb una "bona" cobertura de mòbils 3g, ja us podeu imaginar de qui parlo, doncs t'emportes un concurs on només t'hi presentes tu i a on et compromets a donar el "servei universal" d'Internet. Això sí, la definició de "servei universal" consisteix en donar 1 Mb, asimètric, i limitat a no baixar més de 5 Gb.... és a dir, fer una cosa que ja es fa sola amb el que ja tens. I que ningú confongui "universal" amb gratis, o Internet per a tothom, perquè a més dels 74,6 milions/any, li cobres a l'usuari a un preu ben maco, res d'altes gratis ni alguna cosa que s'hi assembli, és a dir, que als 74,6 milions, a més hi pots afegir-hi propines.

No és el primer cop que passa. ¿Algú se'n recorda, perquè d'això no fa gaire, de quan ja en la generació d'Internet que ja funcionava amb ADSL, hi havia que s'entestava en col•locar-nos els "TRACS" en zones rurals dient-nos que allò era "digital" amb l'excusa de que servia per poder enviar un fax? Doncs poc temps després, es repeteix la jugada.

En la meva humil opinió això és escandalós, però no només per la milionada sense fer res, que també, sinó sobretot perquè se suposa que en telecomunicacions el repte és la Internet de nova generació, no les ADSL. Mentre que en l'Agenda Digital Europea es defineixen objectius com per exemple que arribin 50 megues o més al 100% de la població d'Europa, i 100 megues o més al 50% de la població, en aquí hi ha qui se li acudeix de decidir que en aquesta part del món no forma part d'Europa i que n'hi ha prou amb 1 trist mega, i a més capat.

Com quan amb els TRACS o les millors èpoques de la cultura del "pilotasso", algú ens vol donar gat per llebre, penjar-se una medalla, i escombrar cap a casa una milionada. Des del punt de vista de negoci ningú negarà que és una jugada rodona. I ja està bé fer negocis, però hi ha maneres i maneres de fer-ne, i a mi aquesta, no m'agrada gens. És a dir que malgrat el títol, res a aplaudir, més aviat a lamentar, perquè per desgràcia, d'original tampoc ho és.

Potser la originalitat (o no) es fer-ho en l'interí de quan no està clar qui mana. Així passa com amb el deute de l'addicional 3a: Birlen més de 700 milions, i si algú intenta reclamar després tothom diu "jo no he sigut".  Coses que passen.

Hem de fer alguna cosa més per aixecar el país. Amb aquesta mena de "negocis" no ens en sortirem pas.

Navega per les etiquetes

TelefónicaInternet

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: