Dimarts, 3 de gener de 2012 | 12:49
Vostè es troba a: Inici > Política >

Iniciativa proposa alternatives menys doloroses per estalviar 2.000 milions

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Càrrega contra PSC i ERC per oferir-se al Govern i "adorar" a Mas
Iniciativa proposa alternatives menys doloroses per estalviar 2.000 milions
02/01/2012 18:01
9boada
EP.- El diputat d'ICV-EUiA en el Parlament Joan Boada ha presentat aquest dilluns una bateria de mesures alternatives als pressupostos catalans de 2012, amb les quals la Generalitat podria estalviar fins a 2.000 milions d'euros sense retallar la despesa social ni el salari dels funcionaris, assegura.
En roda de premsa en el Parlament, ha plantejat un nou impost sobre la riquesa i l'activitat financera, pujar els impostos especials sobre tabac i alcohol (recaptació de 100 milions d'euros), una nova taxa sobre l'activitat nuclear (40), aplicar un gravamen sobre la protecció civil (30), i un pla "seriós" contra el frau fiscal (1070).

També veuen marge per augmentar els ingressos en 611 milions d'euros recuperant l'Impost de Successions, i donant així marxa enrere tant a la reforma que va fer CiU aquest any com a la qual va impulsar el tripartit del qual ICV-EUiA va formar part.

Així mateix, veuen possibilitats d'augmentar els ingressos en 30 milions eliminant les subvencions els col·legis d'elit catalans, i en més de 50 promovent l'estalvi energètic en tots els àmbits de l'administració catalana, entre altres mesures.

Joan Boada ha deplorat que els comptes catalans de 2012 destil·len el "conservadorisme ultraliberal" del Govern, i ha advertit que condemnen a Catalunya a la recessió perquè obliguen a les classes populars a pagar la crisi i no aconsegueixen reactivar ni l'economia ni l'ocupació.

Ha criticat que l'únic projecte del Govern per a Catalunya és "amenaçar" l'Estat amb una consulta sobre el pacte fiscal, i li ha retret que mai assumeix responsabilitats culpant de la situació catalana o al tripartit o a l'Executiu central.

Processó de PSC i ERC

Boada ha assegurat que els comptes que ha presentat l'Executiu solament poden ser recolzades per un partit de dretes, i ha criticat a les seves exsocis del tripartit -PSC i ERC- per oferir-se com a potencials socis i reunir-se amb el president Artur Mas per "adorar-lo".

"No hem entès la processó de líders polítics per adorar a Mas. En aquests pressupostos no pot participar cap força que es consideri d'esquerres", ha sentenciat en al·lusió a les reunions que recentment han mantingut amb el president català el líder del PSC, Pere Navarro, i el d'ERC, Oriol Junqueras.

Ha advertit a tots dos partits que negociant amb el Govern amb prou feines podran canviar "una coma", per la qual cosa amb el seu suport avalarien uns comptes propis d'un govern de dretes que solament creu en les retallades per sortir de la crisi.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1