Dimarts, 3 de gener de 2012 | 12:59
Vostè es troba a: Inici > Societat >

La família del mort detingut a Manresa denunciarà als Mossos per homicidi

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El detingut acumulava tretze ordres de crida i cerca
La família del mort detingut a Manresa denunciarà als Mossos per homicidi
Societat 02/01/2012 07:27
La família del detingut aquest divendres pels Mossos d'esquadra a Manresa (Barcelona) després d'acumular tretze ordres de crida i cerca com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat i resistència greu contra els agents de l'autoritat, mort aquest diumenge, denunciarà a la policia per homicidi.
9mossos-salt
egún avança Catalunya Informació i recull Europa Press, la parella del mort ha anunciat la seva intenció de presentar aquest dilluns la denúncia ja que considera que la detenció es va produir amb una violència innecessària.

En resposta, el director general de Mossos d'esquadra, Manel Prat, ha assegurat estar "absolutament convençut que el procediment ha estat impecable".

Ha lamentat la mort del detingut, encara que ha indicat que "no es deu en cap concepte a l'ús de la força" per part de la policia, i ha subratllat que l'home, una persona molt corpulenta, va presentar resistència en tot moment, va arrencar la pistola a un agent, els va amenaçar i "creia que tenia el poder".

Després d'immobilitzar-los, al veure que tenia problema cardíacs i de respiració, "se li van llevar les esposes i es va cridar a una ambulància".

Prat ha assegurat que la versió de la parella del mort és falsa, i ha assegurat que encara que ara afirma que ell no va oposar resistència, en el moment de la detenció la pròpia dona va haver d'intercedir per calmar-ho.

"Li demanem si podia intercedir per calmar-ho i ella va intentar parlar amb ell, però no va respondre", després del que es va personar el pare del mort, qui també estava molt excitat i va amenaçar amb denunciar als policies, segons la versió del cap de la policia.

Prat ha indicat que s'obrirà una investigació interna d'ofici, encara que cap agent serà suspès mentre duri el procés.

Reconegut en un semàfor

La detenció es va produir quan els Mossos ho van reconèixer en un semàfor, on li van demanar la identificació i, malgrat que el sospitós va donar el nom del seu germà, li va delatar la seva constitució física, de manera que la policia li va retenir a l'espera de reforços en tractar-se d'una persona "molt conflictiva".

Quan li van anunciar que estava detingut, Sergio I., de 34 anys i amb 23 antecedents policials, es va enfrontar als Mossos, li va llevar l'arma a un d'ells i va amenaçar als agents fins que van poder desarmar-li, encara que va deixar ferits a cinc agents, ingressats a l'hospital i daus d'alta la matinada del divendres

Després de ser emmanillat, va començar a respirar amb dificultat i, al costat dels mossos lesionats, va ser traslladat a l'en la UCI de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa per problemes cardiorrespiratoris, on va morir després de romandre les últimes hores en estat de coma induït.

La família va interposar aquest dissabte a Manresa una denúncia contra els Mossos per lesions, segons el document al que ha tingut accés Europa Press, en el qual argumenta que Sergio I. no va oposar resistència però va ser detingut "de forma agressiva".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1