Actualitzat el 19/12/2011 a les 00:01h

La MAT i el jardinet de Solidaritat

Haig de confessar que quan fa cosa d’un mes vaig llegir que Solidaritat (SI) demanava al Parlament que s’investigués sobre la possibilitat que la línia de molt alta tensió (MAT) tingués alguna cosa a veure amb la recent mort d’un veí de Tavèrnoles la notícia em va causar certa estupefacció i incredulitat.

Amb aquesta demanda, que acompanyava una petició de revisar les actuals distàncies mínimes de la MAT a masies aïllades (100 m) i a nuclis urbans (500 m), Solidaritat va aconseguir una bona quota de presència a mitjans de comunicació. Sens dubte una declaració que contingui una càrrega de demagògia i una dosi de sensacionalisme és una bona recepta per arribar a la gent, però si hi ha una manca de rigor i de sensibilitat envers els demès es perd el fons de la petició.

Personalment, trobo d’un mal gust extraordinari pretendre vincular la mort del veí (i amic) de Tavèrnoles amb la posada en funcionament de la MAT, i més encara si es fa sense consultar-ho a la família i amb unes argumentacions tan apartades de realitat com ara dir que la casa es troba a menys de 50 metres de la MAT quan en realitat està a uns 150 metres de la línia. I vull deixar de banda altres consideracions de tipus mèdic, que Solidaritat ha obviat, per respecte al veí de Tavèrnoles que tan matusserament s’ha vist involucrat en aquest afer.

Em sap greu però no tot s’hi val a l’hora de buscar quota de presència als mitjans per molt noble que sigui la causa. Vull pensar que és només des del desconeixement real dels fets que Solidaritat s’ha posat en aquest jardinet i m’agradaria que Solidaritat sabés sortir-ne sense esquitxar gaire més i sobretot mostrant el degut respecte al difunt i a la seva família.

Navega per les etiquetes

MATSITavèrnoles

COMENTARIS

+1
-4
si és patétic
Anònim, 20/12/2011 a les 11:47
és un partit demagóg i sensacionalísta amb un lopez molt maladucat, no obstant en el país cal pluralitat.
+8
-3
mat?
Anònim, 19/12/2011 a les 17:42
carles si has oblidat les obligacions com a batlle de tavernoles, no t'excusis (ja sabem qui et dóna de menjar), deixa de dir ximpleries ves per feina i cuida el poble, que és la teva obligació enlloc de justificar la prepotència dels poderosos que ens han trinxat el nostre territori

fora la mat i els seus defensors
+10
-2
100 o 500 metres?
Confuci, 19/12/2011 a les 17:19
No entenc com un enginyer de telecomunicacions, no es vulgui preguntar o si ho sap no posar sobre la taula,perquè les distàncies mínimes són diferents per a masíes o nuclis de població.
Crec que si les MAT tenen o poden tenir efectes dolents per a la salut i necessiten les distancies de salvaguarda, aquestes han de ser iguals per a masies que per a nuclis de població, o potser com a enginyer penses que és millor fer mal o arriscar a pocs que a molts?
Jo crec que ningú ha de ser posat en risc!
+5
-9
quan no parlen d'independència
Anònim, 19/12/2011 a les 16:58
Solidaritat té un bon discurs independentista. Però quan els treus d'aquí, se'ls hi acaben la majoria de propostes i arguments. Ara bé, per sortir al diari cal ser notícia! I sembla que les busquen com sigui...
+7
-4
Error
Sara, 19/12/2011 a les 11:50
No crec que Solidaritat hagi fet res amb mala intenció en relació a la familía. Solidaritat és un partit que està denunciant molts casos on les coses no s'han fet bé. No conec en concret el cas, peró si s'ha de criticar un partit per una cosa així "petita" , o bé, és que us fa una mica de por la seva politíca o bé que no teniu res més per dir-los de dolent. Res més. Segura que en el partit del que ha escrit l'article i hi han coses més grosses , oh no ???

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Carles Banús
Vaig néixer l'any 1973 i, exceptuant les meves èpoques barcelonines d'estudi, he viscut sempre a Tavèrnoles. Sóc enginyer de telecomunicacions i treballo com a tal per compte propi; actualment també sóc tutor dels estudis de telecomunicacions a la UOC.
 
Pel que fa a la meva vessant política actualment sóc alcalde de Tavèrnoles per CiU, càrrec que compagino amb la delegació de l’àrea de comunicació i noves tecnologies al Consell Comarcal d’Osona.
 
Sóc aficionat al 2.0 i he estat un dels impulsors de la comunitat blocaire Osonosfera. Tot això que escric i més es pot consultar al bloc http://www.carlesbanus.cat


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: