Dimecres, 4 de gener de 2012 | 12:30
Vostè es troba a: Inici > Política >

Narbona: els militants del PSOE "no només han de ser honrats, sinó semblar-ho"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
'Muchopsoeporhacer' diu que no s'ha combatut el frau i la corrupció
Narbona: els militants del PSOE "no només han de ser honrats, sinó semblar-ho"
03/01/2012 09:56
Carme Chacón i Cristina Narbona en una taula de treball
EP.- La plataforma 'Muchopsoeporhacer', que recolza a Carme Chacón, té previst penjar avui a la xarxa un nou document sobre regeneració democràtica del partit, escrit per Cristina Narbona, en el qual es planteja no concentrar tant poder en pocs dirigents, la rendició de comptes d'aquests i la limitació de mandats.
I adverteix també de la desafecció dels afiliats i simpatitzants amb el PSOE per haver engegat polítiques semblants a les de la dreta. En aquest sentit, afirma que el PSOE no ha combatut suficientment la corrupció i ha tolerat l'enriquiment i el sobreendeutament associat a la bombolla immobiliària i destaca també que els militants socialistes no només han de ser honrats, sinó semblar-ho.

El nou text, al que ha tingut accés Europa Press i que constituirà el cinquè document de debat que llanci l'esmentada plataforma, recull ja algunes de les peticions formulades per militants i no afiliats perquè es realitzin canvis en l'organització i funcionament del PSOE, segons precisa la seva autora.

Narbona afirma que la "regeneració" de la política és una demanda social i assenyala que els socialistes han de sentir-se afectats per la "pèssima" consideració que tenen els ciutadans de la classe política. Creu que per canviar aquesta percepció són necessaris mecanismes de participació i de rendició de comptes que facin més creïble al partit.

Recorda que l'última raó del "rotund fracàs" electoral és la desconnexió del partit amb la societat perquè, precisa, les eleccions no es guanyen ni es perden amb les campanyes electorals, sinó "en funció de la credibilitat" i per tant, afegeix, "de la coherència i l'exemplaritat" d'els qui representen al partit i a les institucions.

En la seva opinió, el PSOE ha vingut perdent votants des de molt abans de la crisi econòmica i recorda que en 1995 van perdre les eleccions en CCAA i en ciutats que no han tornat a recuperar ni tan sols en els millors moments d'"èxit" polític. Destaca que han perdut en particular el vot urbà, el dels joves, els majors i els col·lectius més compromesos amb una transformació més progressista de la societat.

No s'ha combatut el frau i la corrupció

Aquesta "desafecció", apunta, s'explica per les polítiques que han defensat i que en alguns àmbits són "massa semblants a les de la dreta". Així, posa com a exemple que el Govern de la nació i també des de la resta de les administracions s'ha "com a mínim tolerat" l'enriquiment i el sobreendeutament associat a la bombolla immobiliària; considera també que han renunciat a la fiscalitat com a eina de distribució de la renda i la riquesa i no s'ha combatut suficientment el frau fiscal i la corrupció. I, a nivell europeu, afirma que no s'ha defensat amb l'energia necessària les respostes contundents per frenar l'especulació financera.

Primàries obertes a simpatitzants per a candidats

La formació permanent dels militants i la potenciació de la participació d'aquests en l'elecció, tant de dirigents com de candidats a les institucions ho considera una prioritat. Per a això, planteja generalitzar les llistes obertes en l'elecció de delegats als congressos, la selecció de candidats a tasques institucionals, establint a més el sistema de primàries obertes a simpatitzants en el cas de l'elecció a la Presidència del Govern i per a altres responsabilitats com a alcaldes o presidents de CCAA.

En aquesta obertura cap a la militància, també proposa que es millori la participació dels militants en el debat intern, en l'elaboració dels programes, així com en l'avaluació del compliment dels mateixos.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1