ACN/Mar Martí | Actualitzat el 04/01/2012 a les 13:52h

Unes cent persones acompanyen el minut de silenci de Navàs i Puig-reig

Els alcaldes lamenten la pèrdua de la dona morta a l'Ametlla de Merola i denuncien que "aquests casos no s'haurien de produir mai més"

Minut de silenci a la plaça de l'Ajuntament de Navàs. Foto: Sadurní Rovira

Un centenar de persones s'han concentrat aquest dimecres a les dotze migdia davant de l'Ajuntament de Puig-Reig i, mitja hora més tard, davant del consistori de Navàs per condemnar el presumpte episodi de violència masclista que ha tingut lloc a l'antiga colònia tèxtil de l'Ametlla de Merola. L'alcalde de Puig-Reig, Antoni Clement, ha condemnat la violència masclista, ja que, segons ha dit, "tot apunta que l'autor del crim és el marit de la víctima". Clement ha explicat que els Mossos encara busquen el sospitós i ha apuntat que l'home "es podria haver suïcidat". Per la seva banda, Jaume Casals, alcalde de Navàs, ha demanat que "es continuï treballant per lluitar en contra la violència de gènere".

Els consistoris de Puig-Reig (Berguedà) i Navàs han convocat aquest dimecres un minut de silenci per condemnar el presumpte episodi de violència masclista que va tenir lloc aquest dimarts a l'Ametlla de Merola, una antiga colònia tèxtil que pertany al municipi de Puig-Reig però que es troba a tocar del poble de Navàs. Els Mossos d'Esquadra estan buscant el marit de la dona que va fugir del domicili conjugal. Segons l'alcalde de Puig-Reig, el marit va fugir quan el germà de la víctima va arribar a la casa i va trobar la dona morta. Va ser el germà qui va avisar als Mossos d'Esquadra.

Clement ha lamentat la pèrdua de la víctima i ha volgut "condemnar la violència masclista", ja que, segons ha afirmat, "tot apunta que l'autor del crim seria el seu marit". Segons l'alcalde de Puig-Reig, la policia en aquests moments està buscant el sospitós i ha afegit que "podria acabar amb un suïcidi perquè fa molta estona que se'l busca i no se'l troba". Clement ha detallat que l'home "podria haver passat la nit en alguna barraca" però ha apuntat que "no anava abrigat", ja que "va marxar a peu".

De la seva banda, l'alcalde de Navàs, Jaume Casals, ha defensat que "s'ha de treballar per lluitar contra la violència de gènere i que no s'hauria de reproduir un cas com aquest mai més". Casals ha afegit que el poble està "tocat" i ha expressat que hi ha hagut algun moment "d'alarma social" per saber "què passava amb el presumpte assassí".

Els Mossos d'Esquadra han confirmat a l'ACN que des de dimarts al migdia hi ha diversos efectius buscant el marit de la víctima per l'entorn de la casa conjugal. Els efectius que s'han desplegat corresponen a la Unitat de Seguretat Ciutadana de Berga, a l'Àrea Regional de Recursos Operatius, Unitats d'Investigació i Grups Rurals dels Mossos d'Esquadra. A més, s'ha emès una ordre de recerca i captura.


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Bages
dimecres
3°C  17°C
dijous
1°C  14°C
divendres
9°C  13°C
L'actualitat al #Bages, al minut
Edicions locals

Millorant el servei de bus, estalviarem

Adam Majó: En números rodons, el servei de bus urbà manresà costa tres milions d'euros. Una mica més d'un milió el paguen els usuaris que fan els més...

S'acaba l'any de la triple A

Josep R. Mora: No, no em refereixo a la Triple A argentina, aquella sinistra organització paramilitar d'extrema dreta que va assassinar centenars de...


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: