Redacció Osona.com | Actualitzat el 20/12/2011 a les 09:14h

Pobles colombians en extinció... vols ajudar a evitar-ho?

El fotògraf Sergi Cámara impulsa un projecte que es finançarà via micromecenatge.

Indígenes colombians desplaçats pel conflicte armat Panamà-Colòmbia (2010) Foto: Sergi Cámara

El fotodocumentalista Sergi Cámara, col·laborador habitual d'Osona.com i Nació Digital, presenta un projecte de finançament col·lectiu per a un treball documental i expositiu al carrer, independent, directe del realitzador al públic, per fer visible la problemàtica del conflicte armat a Colòmbia des de la perspectiva d’uns pobles que, en qüestió d’anys, poden desaparèixer, perdent-se així la seva llengua i cultura per sempre. Segons Nacions Unides i la Cort Constitucional de Colòmbia, 35 grups indígenes, juntament amb la seva cultura i llengües, són en perill d’extinció.

L´autor proposa un treball pausat, d’investigació, com els d’abans, fugint de la suposada pluralitat dels mitjans que sovint utilitzen les mateixes fonts, esdevenint clònics i on el que predomina és la immediatesa més que el rigor informatiu. Les informacions, vídeos i fotografies del projecte s’actualitzaran setmanalment al web de colectiveproject i en diverses edicions comarcals de Nació Digital, on es publicaran els diferents capítols setmanals de la sèrie durant dos mesos.

El treball és realitzarà, bàsicament, sobre el terreny, a les regions del Pacífic i nord-est de Colòmbia, el febrer i el març de l’any que ve. El maig està prevista l’estrena d’un documental.

Per al projecte es necessiten un total de 5.600 euros, que es destinaran a despeses de producció, realització i edició del documental i fotografies. També hi ha una part, d'entre el 15% al 18% del pressupost, que s’utilitzarà per a la realització de les còpies fotogràfiques per als col•laboradors del projecte i de l’exposició itinerant. El temps, el material, les gestions i els contactes per a la realització del projecte seran aportats per l’autor.

Per al finançament del projecte, Cámara ha escollit una fórmula innovadora i solidària: el micromecenatge de Verkami. Verkami és un sistema de finançament a dues bandes basat en aportacions i donacions econòmiques que es realitzen a títol personal.  Els col•laboradors podran obtenir còpies fotogràfiques del projecte, sortir als crèdits de l’exposició i del documental, participar d’un projecte col•lectiu independent, fer un seguiment del projecte setmanal, i interactuar amb l' autor i el projecte.

Els ajuntaments també poden aportar al projecte. A canvi, poden tenir l'exposició durant un mes a la seva població. De moment, la iniciativa ja compta amb el suport de l'Ajuntament de Manlleu.

Fes una aportació al projecte, via Verkami

Navega per les etiquetes

Sergi CámaraColòmbia

COMENTARIS

+4
-3
Catalunya també
Anònim, 20/12/2011 a les 13:12
El nostre pais també està en perill d'extinció!!

Vols ajudar-el? no pengis papa noeles al balcó, parla en català als inmigrans.........

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Edicions locals
Predicció Vic
dijous
-1°C  17°C
divendres
3°C  14°C
dissabte
1°C  12°C
Enquesta
Com han anat els lots de Nadal?
      Vots emesos: 7
educaweb.cat
Galeries de fotos
Vés a: Recordes aquell Nadal...

Recordes aquell Nadal...

Recull de galeries de fotos de les festes 2002-2011 (a dins de la notícia).

Arxiu històric
Humor
Vés a: Un caganer de Taradell

Un caganer de Taradell

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: