Actualitzat el 29/12/2011 a les 00:01h

Què pot tenir l'any vinent... (sexualment parlant)

Al finalitzar el 2011 arriba el moment que es repeteix i es repeteix cada mes de desembre: fer balanç de l’any que s’acaba i pensar en l’any que anem a començar. És per aquestes dates quan comencem a elaborar llistats de bons propòsits: començar a fer dieta per perdre aquells quilets que ens sobren (i que per aquestes dates reforcem més), deixar de fumar (cosa que recomano personalment a tothom), anar al gimnàs (l’any anterior ja vas complir el propòsit d’apuntar-te al gimnàs... ara toca anar-hi de veritat), etcètera.

Jo també proposo una llista de bons propòsits per poder començar l’any i millorar certes coses... però el llistat que proposo jo serà un pèl diferent. Focalitzat. I evidentment, jo proposo posar com a centre d’atenció el món de la parella i el món de la sexualitat.

Fem balanç... quines de les coses que han passat i/o has fet durant aquest 2011 voldries repetir sexualment? (i que consti que no estic parlant de coses estrambòtiques obligatòriament) i quines són aquelles coses que voldries millorar perquè no han estat tan bé com voldries? Imaginem-nos que tens parella... has tingut un any sexualment positiu amb ella? Si la teva resposta és “no”, planteja’t quines són les coses que no han estat bé i planteja’t si podries parlar-ho amb ella. Si la teva resposta és “sí” també és bo saber què és el que sí ha funcionat i potenciar-ho. I no està mai de més comentar-li que ha estat un bon any (ja que sempre tendim a dir aquelles coses negatives i poques vegades les positives).

També plantejo el balanç a nivell de parella, no només en l’àmbit de la sexualitat sinó fer-ho extensiu a d’altres aspectes de la convivència, de la comunicació, del projecte de futur... Ha estat un any positiu per la parella? (Pots aplicar els mateixos consells que he donat abans per les respostes “sí” i “no”).

Sembla molt evident... però sovint les parelles acostumen a parlar de les coses dolentes quan és inevitable o quan s’està enfadat (i si les converses es tenen en estat de calma solen funcionar molt millor). I, de vegades, les parelles no comenten les coses amb les que són fortes i se’n surten bé... i també val la pena fer-ho  explícit i felicitar-se per allò que es fa bé.

Fer balanç sempre és una excusa per intentar millorar... Bones festes!

Navega per les etiquetes

sexualitat

COMENTARIS

+0
-0
projecte 2012
maria, 30/12/2011 a les 22:25
Jo proposo tres projectes per tirar en davant:
1-Si teniu parella, assentar-se un al davant del altre,separats per una taula.Agafar paper i llapis,apuntar tres coses negatives i tres de positives del altre.Proveu quedareu fascinats.
2-Quan alguna cosa no t'agradi del altre, primer fer una critica positiva i acabar amb una de negativa.
2-I molt important !! CAL dir de tan en tan,t'estimo.Ja sigui a nivell de parella,relacions de pares i fills,o germans,nets,etc..Es mol important senti-ro a cau d'orella.
+0
-0
Més propòsits
..., 30/12/2011 a les 20:35
Descobrir una fantasia de la parella! I explicar-ne una pròpia!
+5
-0
Un propòsit
Des d'Osona, 30/12/2011 a les 10:50
Doncs segueixo la demanda de l'Elena de començar una llista de propòsits... costa una mica, sobretot perquè és un tema íntim... però aquí deixo el meu propòsit:

-Espero que aquest 2012 la sexualitat sigui un motiu per somriure i no per preocupar-me

I també el faig extensible a tothom!

Que tingueu una bona entrada d'any!

Osonenca
+6
-0
Llista de propòsits
Elena Crespi, 30/12/2011 a les 09:19
Gràcies a qui escriu des de Calella. I comentar que és positiu fer revisió quan les cosea trontollen (que és quan més sovint en fem) però també quan les coses van bé per poder potenciar allò que ja funciona...

Us proposo que deixeu aquí alguna idea de propòsit per reflexionar visaltres mateixos/es i per donar idees als altres!

Esperem els vostres comentaris...

Bon any nou!

Elena Crespi
+4
-1
2012
Des de Calella, 29/12/2011 a les 16:20
Hola Elena! M’encanta la nova proposta de llista que comentes, però a part de ser un pèl diferent, com dius, m’entres ho llegia també em venia al cap que es una llista difícil de fer, aquest tipus de propòsits no els hagués plantejat mai com a propòsits d’un nou any! I com ve dius, es una molt bona excusa per fer balanç tant si les coses van bé com si trontollen!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Elena Crespi
Vaig néixer a Vic l’any 1981, tot i que sóc pescallunes, ja que sempre he viscut a Torelló. Sóc llicenciada en Psicologia per la UB i mentre estudiava la carrera em van interessar tots aquells temes que estiguessin relacionats amb la salut sexual, el món de la parella i les relacions interpersonals. Precisament per això vaig estudiar el Màster de Teràpia sexual i de parella de la UB, el Postgrau en Salut sexual de la UdL i llavors vaig seguir la meva formació amb el Postgrau de teràpia de parella, el Postgrau de teràpia breu estratègica i el Postgrau de psicoteràpia integradora de la UdG.
L’objectiu de la meva professió: no serà la primera ni l’última vegada que ho dic, em vaig decantar per treballar dins del món de la sexualitat i la parella perquè sovint són temes que ens aporten més patiment i malestar que benestar i plaer. Per tant, si puc posar un granet de sorra per fer que algú visqui la seva sexualitat i la seva relació de parella amb més felicitat... em donaré per satisfeta.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: