Dijous, 5 de gener de 2012 | 12:44
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Els treballadors de CatalunyaCaixa no veuen justificació el salari de Todó

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El SEC denuncia que els ingressos dels directius estan “fora de lloc”
Els treballadors de CatalunyaCaixa no veuen justificació el salari de Todó
02/01/2012 19:47
Adolf Tot, Jaume Masana i David Griera
CatalunyaPress.- L'any ha finalitzat mogut en les entitats financeres que han rebut diners públics del FROB, a les quals el Banc d'Espanya ha obligat a publicar els salaris dels alts càrrecs. Així s'ha pogut saber que tretze alts directius de CatalunyaCaixa acumulen més de cinc milions en crèdits i que Adolf Todó, president de l'entitat, ingressa de sou fix més d'un milió i mig d'euros, una quantitat que els treballadors consideren “fora de lloc”.
Segons les dades publicades per la pròpia entitat, Adolf Todó ingressa de sou fix –l'entitat no ha publicat les xifres variables, que podrien fer augmentar significativament la quantitat- d'1,55 milions d'euros a l'any, mentre que Jaume Masana, director general de la caixa, ingressa 866.000 euros anuals.

Des del Sindicat d’Estalvis de Catalunya (SEC), majoritari a CatalunyaCaixa, han qualificat de “obscenes” les xifres, a més d'assegurar que “no són justificables ni pel moment que està passant l'entitat ni pel moment que està vivint la societat, ni per la comparativa amb la resta d'empleats”.

Per als representants dels treballadors, està “fora de lloc” que mentre es demana als empleats un “esforç exagerat des de fa temps” els directius ingressin quantitats com les abans indicades, que des del SEC s'insisteix a assenyalar que no són completes, doncs falten els ingressos variables segons objectius.

Crèdits a directius

Segons publica el Diari de Tarragona, tretze directius de CatalunyaCaixa tenen contractades diferents hipoteques per valor de 5.369.000 euros; dels quals 714.000 els deu Jaume Masana, que els va obtenir per a l'adquisició d'habitatge.

Fonts del SEC han assenyalat que un alt càrrec de la caixa podria arribar a aconseguir un crèdit proper al mig milió d'euros, però han afegit que desconeixen si les quantitats publicades pertanyen a la quantitat íntegra de la hipoteca o a la meitat, doncs les parelles dels directius poden assumir l'altra meitat del deute.

Els treballadors de la banca comptan amb unes condicions especials per obtenir crèdits i d'això s'han aprofitat els directius de CatalunyaCaixa, que, això si, no haurien pogut accedir a aquest préstecs sense disposar de salaris tan alts, segons les fonts del SEC consultades per Catalunyapress.

Entre els beneficiats amb altres crèdits, que en cap cas baixen dels 200.000 euros, destaquen Josep Reyner Serra, el préstec dels quals arriben als 894.000 euros -amb un salari de 258.000 euros anuals-, o David Griera, director comercial i de banca privada de CatalunyaCaixa, -els emoluments del qual ascendeixen a 244.000 euros anuals- que va obtenir un crèdit de 575.000 euros.
Vicenç
03/01/2012
I després als clients ens acribillen a comisions.I les autoirtats monetàries fan las vista grosa, sobre tot en entitats com CatalunyaCaixa mig intervingudes.
Martín
03/01/2012
Es nota en les "fotos" que il·lustren la nota els que pot importar-les que coneguem els seus ingressos. Jo si guanyés un 10% del que guanyen aques sensevergonyes també estaria amb un sonriure de orella a orella. I si aquest guanyen això imagineu el que guanyaven el del Germanets Lehman, p.ex. el ministre del Ram.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1