Dijous, 5 de gener de 2012 | 12:42
Vostè es troba a: Inici > Economia >

UGT i CCOO proposen una consulta popular sobre les retallades

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
"La democràcia és això", sentencien
UGT i CCOO proposen una consulta popular sobre les retallades
04/01/2012 19:03
Josep Maria Álvarez, UGT, i Joan Carles Gallego, CCOO
EP.- Els sindicats UGT i CCOO proposaran al Parlament de Catalunya la realització d'una consulta popular sobre "el camí a seguir per sortir de la crisi", han comunicat els seus secretaris generals, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, aquest dimecres en roda de premsa.
Els dos sindicats han enviat un document a tots els grups parlamentaris detallant la proposta i esperen una resposta a partir del dilluns. "Volem que sigui el conjunt de la ciutadania qui decideixi de forma clara si està d'acord amb les retallades econòmiques de Govern català", ha dit Álvarez, qui ha explicat que, de no prosperar la via parlamentària, els sindicats promouran una Iniciativa Popular.

Han destacat que, d'acord a la Llei de Consultes de l'Estatut, perquè es doni el referèndum ha de ser sol·licitada per 27 diputats o per dos grups parlamentaris i, en cas de recórrer a la via popular, s'hauran de recollir les signatures del 3% de la població de Catalunya.

Quant al calendari previst, el secretari d'UGT ha reconegut que de no prendre la via parlamentària, la consulta popular difícilment podrà ser un fet abans de juliol de 2012.

Gallego s'ha mostrat confiat en el futur de la proposta: "Ningú s'oposarà a l'engegada d'una ciutadania sobre una cosa que li afecta de forma directa. La democràcia és això".

"Qui impedeixi que els ciutadans de Catalunya decideixin sobre les retallades no podrà parlar en un futur en nom del poble", ha explicat Álvarez en al·lusió directa al president de la Generalitat, Artur Mas.

UGT i CCOO de Catalunya estan organitzant una gran mobilització en contra de les polítiques econòmiques d'austeritat i dels pressupostos de la Generalitat de 2012 per a finals d'aquest mes.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1