Divendres, 6 de gener de 2012 | 12:21
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Els conductors d'autobusos de TMB s'oposen a la congelació salarial

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Critiques a la direcció per mantenir despeses "sense cabuda en època de vaques flaques"
Els conductors d'autobusos de TMB s'oposen a la congelació salarial
05/01/2012 09:27
9Autobus de TMB de gas natural
El comitè d'empresa d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Miguel Ángel Arias, ha manifestat aquest dimecres el seu rebuig a la proposta de la direcció de congelar el sou a la plantilla, la qual cosa reduiria en 14 milions la partida salarial.
En declaracions a Europa Press, ha explicat que la direcció de TMB va obrir negociacions amb el comitè fa dues setmanes, i va plantejar el dijous una congelació de 14 milions d'euros en el sou dels 4.200 treballadors -conductors i mecànics-, la qual cosa el comitè rebutja del tot.

"Avui teníem una reunió amb la direcció a la qual no ens hem presentat, i li hem enviat una carta en la qual els hem dit que no estem d'acord amb les mesures presentades", ha assegurat Arias, qui ha detallat que el document anava dirigit al vicepresident executiu de TMB, Dídac Pestanya, i al director general, Jaume Tintoré.

El conveni vigent integra una supressió de 89 hores presencials per una pèrdua de massa salarial de 150 euros mensuals, que sumen 1.800 euros anuals: "Ja es va fer un esforç en la negociació d'aquest conveni i els treballadors no tenim per què sofrir més retallades".

A més, ha alertat que la cúpula de TMB no dóna cap tipus de garantia que les mesures salarials proposades ara no repercuteixin en altres en els propers mesos, i ha assegurat que, en cas de no acceptar la congelació, la direcció va amenaçar en la reunió amb aplicar un ERO: "Ens ho han dit directament".

Per evitar congelar els sous, Arias proposa la demora de projectes com la instal·lació de pantalles de plasma i el canal d'informació 'MouTV' en els autobusos, i retreu que s'inverteixi en uns altres com ara museus o campanyes publicitàries.

"En època de vaques grosses són raonables, però en vaques flaques no perquè no contribueixen a oferir un servei eficient a un cost barat", ha afirmat, i ha criticat l'augment de tarifes i la reducció de 56 milions en la despesa de TMB.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1