Divendres, 6 de gener de 2012 | 12:29
Vostè es troba a: Inici > Política >

Ernest Maragall va a la seva i critica el seu partit

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Està disposat a trencar la disciplina de vot del PSC en el Parlament
Ernest Maragall va a la seva i critica el seu partit
05/01/2012 18:24
9MARAGALL
EP.- L'exconseller d'Educació i diputat del PSC en el Parlament Ernest Maragall ha assegurat aquest dijous que està disposat a trencar la disciplina de vot dels socialistes catalans en la Cambra i ha criticat la nova direcció del partit, de la qual va quedar exclòs en el passat Congrés del partit.
En declaracions a Europa Press, ha subratllat que per coherència no pot votar en el Parlament en contradicció amb les idees que defensa: "No té sentit tirar la pedra i amagar la mà".

El dirigent socialista ha recollit les seves idees força en una anotació en el seu blog recollida per Europa Press, on s'ha compromès a treballar per un PSC reformista que aposti per ser "inequívocament català" i tingui veu i vot propis en totes les institucions, que advoqui per una relació Catalunya-Espanya basada en un pacte federal i que defensi la democràcia per sobre dels poders financers.

A més, Maragall s'ha posat a la disposició de tots els socialistes que sense renunciar a la seva condició d'afiliats del PSC vulguin treballar per un projecte que assumeixi "aquests senyals d'identitat de forma irrenunciable" i que estiguin disposats a fer pública de forma immediata les seves bases ideològiques i propostes concretes.

"Això requerirà la constitució d'un col·lectiu organitzat que, des del respecte a causa dels estatuts, persones i càrrecs, actuï de forma conseqüent i organitzada per elaborar, comunicar i consolidar un nucli de pensament i proposta política" en la línia de la defensada per l'exconseller.

PSC: "silenci autoaplicat"

A títol individual Maragall s'ha compromès a defensar aquestes posicions encara que impliquin entrar en contradicció en algun moment amb el partit o el grup del PSC en el Parlament, i ha assenyalat que mostrarà la seva discrepància obertament.

"En el nostre partit hi ha molta ràbia continguda, massa silenci autoaplicat, molta solitud personal o de petits col·lectius, massa respecte per qui potser no ho mereixia", ha sostingut.

Crítiques a la nova direcció

Maragall, que al congrés que el PSC va celebrar al desembre va quedar fora de l'Executiva del partit, ha criticat la nova direcció del partit comandada per l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, i que representa "la mateixa majoria orgànica que dirigeix l'organització des de fa més de 20 anys".

Segons l'exconseller, el congrés no va suposar la renovació de la qual presumia el partit posat que "és ben visible la continuïtat més o menys disfressada de persones clau en el període anterior".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1