Divendres, 6 de gener de 2012 | 12:17
Vostè es troba a: Inici > Política >

La Generalitat valenciana, tard, però dóna exemple

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Pujarà l'IRPF a partir de 120.000€ i vincularà els salaris dels Consellers i alts càrrecs al dèficit autonòmic
La Generalitat valenciana, tard, però dóna exemple
05/01/2012 14:20
9Alberto Fabra, president de València
El vicepresident del Govern valencià, José Císcar, ha anunciat que la Generalitat valenciana establirà una nova escala autonòmica de l'IRPF i vincularà els salaris dels consellers i de la resta d'alts càrrecs de la Generalitat al dèficit autonòmic. No obstant això, ha recalcat que la pujada d'impostos només afectarà a les rendes més altes, a partir de 120.000 euros.
Aquestes són algunes de les mesures aprovades en el primer ple del Consell de l'any incloses en el pla d'ajust anunciat pel president de la Generalitat, Alberto Fabra, amb el qual es pretén estalviar un total de 1.057 milions d'euros.

Císcar ha argumentat que aquestes mesures neixen d'una "situació excepcional i hem d'aplicar mesures que també són excepcionals" com, ha dit, "hi ha hagut que prendre en altres Comunitats Autònomes i altres regions europees".

Així, ha explicat que es tracta "d'aprimar" l'Administració, s'establiran mesures d'ajustos en caps de personal, s'incrementaran els ingressos amb nous tipus de gravàmens, es procedirà a una contenció de la despesa sanitària i es reduirà la despesa corrent.

En Sanitat, ha destacat que no hi haurà copagament, però s'establiran mesures d'estalvi per valor de 440 milions gràcies a una millora de l'eficiència però "mantenint la qualitat del servei i sense minvar gens les prestacions". Finalment, va enumerar un paquet de mesures transversals com la reducció del parc mòbil o un control de l'absentisme.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1