Divendres, 6 de gener de 2012 | 12:45
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Pastora Soler serà la representant d'Espanya a Eurovisió

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
TVE ha fet la tria a dit
Pastora Soler serà la representant d'Espanya a Eurovisió
21/12/2011 13:03
Pastora Soler
La coneguda cantant sevillana Pastora Soler serà l'encarrega de representar a Espanya en el Festival d'Eurovisió 2012, que se celebrarà el dia 26 de maig a Bakú (Azerbaidjan). Així ho ha anunciat la pròpia artista després que Televisió Espanyola, que ha triat a dit a la cantant, avisés que apostaria "per un nom amb una sòlida carrera professional".
De fet, en aquesta nova edició, la corporació pública ha optat així per un mètode mixt. D'una banda, elecció d'una artista consagrada i, per una altra, un sistema amb vot popular i de jurat per decidir la cançó que interpretarà a Azerbaidjan Pastora Soler.

L'elecció d'un artista o grup consagrat és un dels sistemes habituals de les televisions de la Unió Europea de Ràdio-Televisió (UER), que és utilitzat amb freqüència per triar als seus representants en el Festival d'Eurovisió. Així ha estat en els últims anys en el cas de països com França, Regne Unit i Itàlia, entre uns altres.

Soler s'encarregarà així de rellevar a la gallega Lucía Pérez, que va concloure en l'edició de 2011 en el lloc número 23, antepenúltima. El guanyador del certamen, en el qual van participar un total de 25 finalistes, va ser Azerbaidjan, amb el duo Ell&Nikki i la seva cançó Running scared.

Lucía Pérez, que va representar a Espanya en guanyar el concurs organitzat per TVE Destino Eurovisió, va ser la 22º a defensar en l'escenari el seu tema, que porta per títol 'Que me quiten lo bailao'.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1