RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
09/01/2012 20:57
Guardiola, millor entrenador
Sin título
Messi, Pilota d’Or per tercer any consecutiu
C. Bellsolà
No hi ha hagut cap sorpresa. L’estrella del FC Barcelona, Lionel Messi, ha guanyat aquest dilluns a Zuric, per tercer any consecutiu, la Pilota d’Or, el guardó que atorguen el diari esportiu francès L’Équipe i la FIFA al millor jugador de l’any. Messi, a qui molts ja situen com a acompanyant dels quatre jugadors considerats com els millors de la història, Alfredo di Stefano, Pelé, Johann Cruyff i Maradona, és el quart futbolista que aconsegueix guanyar la Pilota d’Or tres anys seguits, després de Cruyff, als anys 70, i Platini i Van Basten, als 80. Els altres dos candidats a la Pilota d'Or del 2011 eren el també blaugrana Xavi i el madridista Cristiano Ronaldo.

Messi, de fet, ha tingut unes paraules especials de reconeixement per a Xavi, l’autèntic arquitecte del joc fluït del Barça en els darrers anys, i que ja va ser finalista l'any passat, juntament amb el també blaugrana (i també producte de la Masia) Andrés Iniesta. “Aquesta Pilota d’Or també és teva. Sense la teva ajuda no seria jo aquí”, ha dit Messi, en el moment de recollir el guardó.

Guardiola, millor entrenador de l’any
En l’apartat de millor entrenador de l’any tampoc hi ha hagut cap sorpresa i Pep Guardiola s’ha endut el trofeu, que ha dedicat al seu segon, Tito Vilanova, que encara s’està recuperant d’un tumor. I és que, a més que el futbol que practiquen els blaugrana té enamorat tot el món, els dos rivals de Guardiola, José Mourinho i Alex Ferguson, han perdut tots dos la Lliga i La Champions League, respectivament, en enfrontaments directes contra el Barça aquest any.

Ni Mourinho ni Cristiano han viatjat
De fet, el propi Mourinho ja donava per fet que l’elegit seria Guardiola. El portuguès, com el seu compatriota Cristiano Ronaldo, ha rebutjat viatjar a Zuric i no ha assistit a la gala de la FIFA. Mourinho, que va guanyar el guardó l’any passat, justament enfront de Guardiola, ha ressaltat que aleshores venia de guanyar lliga, copa i Champions amb l’Inter de Milà, mentre que aquest any només s’ha endut la Copa del Rei, deixant la resta de títols possibles per al Barça.

Majoria en l’onze ideal
Per completar l’èxit blaugrana, hi ha cinc dels homes de Guardiola al millor onze de l’any: els propis Messi i Xavi, juntament amb Alves, Piqué i Iniesta. La alineació ideal la completen quatre madridistes, Casillas, Ramos, Xabi Alonso i Ronaldo, i dos jugadors del Manchester United, Rooney i Vidic.

Japó se surt en dones
En l’apartat femení, la millor jugadora de l’any ha estat la japonesa Hommare Sawa, que ha batut la gran estrella del futbol mundial dels darrers anys, la brasilera Marta, i la nord-americana Abby Wambach. En favor de Sawa ha jugat el fet que el Japó va guanyar, contra pronòstic, el Mundial d’aquest estiu, celebrat a Alemanya, en què la pròpia Sawa va ser la màxima golejadora. El seleccionador femení japonès, Norio Sasaki, ha estat el millor entrenador de l’any en categoria femenina.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosfera
1Veure i / o afegir comentaris
messi:que guay
messi
10 08:46:44/01/2012
que guay
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | EconomiaDigital.cat | CulturaiOci.com | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS per Bab Soft
elDebat.cat