Dimecres, 11 de gener de 2012 | 12:45
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El cervell de les retallades sanitàries a Catalunya

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Josep Prat dirigeix l'ICS i controla un dels grans conglomerats de la sanitat privada
El cervell de les retallades sanitàries a Catalunya
05/12/2011 01:27
9Josep Prat (ICS) i Boi Ruiz
Redacció.- Darrere de les retallades i la reestructuració de la sanitat catalana està el director de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, que solament cobra en dietes perquè manté el seu sou com a director general d'Innova Grup d'Empreses SA., un enorme i opac holding sanitari establert a Reus.
Segons informa El Diari de Girona, Prat dirigeix ​​un grup d'empreses privat que compta amb importants contractes sanitaris a Reus i els pressupostos del qual triplica el de l'ajuntament local -111 per 335 milions d'euros que mouen les empreses que s'integren a Innovació; encara que es desconeix el nom de les empreses i, fins i tot, la quantitat d'elles que el formen.

Entre els negocis immobiliaris a Reus d'Innovació -que compta amb presència també a la Comunitat Valenciana- hi ha obres aturades per falta de finançament. L'empresa va declarar el 2010 beneficis i unes reserves de 20 milions d'euros, segons el Diari de Girona, tot i que la situació econòmica actual de l'empresa es desconeix.

El seu director general, Josep Prat, no ha presentat la declaració de la renda de 2010 al consistori de Reus, cosa a la qual està obligat legalment per situar la seva seu a la localitat tarragonina. El conflicte d'interessos entre el càrrec que ostenta Prat a l'ICS i el de director general d'Innovació és com a poc evident. Diferents actors de la sanitat catalana el situen com el gran cervell de les retallades i un dels principals impulsors del pla de privatització del sector.

Prat és, a més, membre del consell d'administració de la filial espanyola de la multinacional United Surgical Partners (USP), la principal empresa privada de sanitat d'Espanya, amb una presència a Barcelona i Girona, i del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari, que va idear el president català, Artur Mas, perquè l'aconsellés sobre temes sanitaris. També compta amb accions de la immobiliària Wanplais, amb seu a Barcelona.

El nou alcalde de Reus, Carles Pellicer (CiU), va anunciar fa dos mesos una auditoria en quatre de les empreses que formen part d'aquest holding, però no s'ha sabut més de l'assumpte.

A la XVIII Trobada Sanitària de l'Iese del passat 25 d'octubre, Prat va anunciar que els centres d'atenció primària (CAP) i hospitals de l'ICS duran a terme "aliances i sinergies" amb centres del seu entorn, com fan ja centres concertats en la línia d'unificar serveis i no lluitar per ser especialistes en tot.

El Diari de Girona assegura que la informació de què disposa reforça la teoria que Josep Prat no pretén remodelar el sistema sanitari català per fer-lo més eficient, sinó convertir-lo en tot el contrari, una estructura lenta i cara, que podria beneficiar les empreses que dirigeix, de les que segueix cobrant.

Des CatalunyaPress ja s'han denunciat amb anterioritat plans per a la privatització del servei de radiologia de l'ICS i de l'Institut Diagnòstic per la Imatge (IDI).
vicenç
06/12/2011
Mals companys de viatge en l'àmbit de la sanitat ha escollit el President Mas. La sanitat privada i representats ben significatius de la mateixa han aterrat a la Conselleria del ram. Mal negoci Sr. President.....
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1