Dimecres, 11 de gener de 2012 | 12:33
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

El Govern prepara la fusió entre l'ACN i la XAL

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La COM es quedarà al marge
El Govern prepara la fusió entre l'ACN i la XAL
09/01/2012 09:44
xal
El Govern està estudiant la fusió entre l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i la Xarxa Audiovisual Local (XAL), de la qual quedaria exclosa COM Ràdio, segons El País, que recull declaracions de Josep Martí Blanch, secretari de Mitjans de la Generalitat, qui apunta al fet que ambdues estructures fan “la mateixa funció”.
Així, naixeria una gran plataforma que s'encarregaria de proveir de notícies a les televisions locals que integren la XAL i que tindria com a gran sot haver d'integrar dues estructures diferents i depenents de diferents administracions en una sola.

L'ACN, integrada en la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, dependent de la Generalitat, compta amb 77 empleats i quatre milions d'euros de pressupost; mentre que la XAL, de la qual formen part 44 televisions locals de la província de Barcelona, depèn de la Diputació i amb nou milions de pressupost dóna feina directament a 40 treballadors, mentre que una cinquantena més treballa indirectament.

En el procés de fusió es perdran llocs de treball, tal com reconeix Joan Maria Clavaguera, director de l'ACN.

Martí apunta a la necessitat de fusionar ambdues, i considera una 'anomalia' l'existència de dues estructures amb funcions assembles. En canvi, COM Ràdio quedaria al marge de la fusió, segons El País, encara que no de retallades i ajustos per reduir el pressupost.
Treballador...
10/01/2012
Tant vosaltres com el País, us podria informar una miqueta abans de escriure mentires. Els 50 "treballadors" de la XTVL indirectes dels que parleu es tracten de persones que treballen a les instal·lacions de la XTVL, fent les mateixes feines que els seus homònims companys, aquest contractats per la XAL, ens que dirigeix els medis de la Diputació de Barcelona. Aquest "treballadors indirectes", estan contractats gairebé de forma fraudulenta des de fa mes de 8 anys, per una productora externa, que fa les funcions d' ETT... Sis plau, informeu-vos millor...
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1