Dimecres, 11 de gener de 2012 | 12:26
Vostè es troba a: Inici > Economia >

La CEOE dóna via lliure a Rajoy

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La patronal diu que el Govern hauria de legislar ja la reforma laboral
La CEOE dóna via lliure a Rajoy
11/01/2012 11:19
Arturo Fernández, vicepresident de la CEOE i president de CEIM
EP.- El vicepresident de la CEOE i president de CEIM, Arturo Fernández, ha afirmat que el Govern espanyol hauria de legislar ja una reforma laboral i no esperar més al fet que sindicats i empresaris aconsegueixin un acord, doncs les postures entre ambdues parts estan "bastant allunyades".
"Jo crec que ha de legislar (...). Encara que la voluntat i la intenció estan aquí, les postures estan bastant allunyades", ha subratllat Fernández, que ha recordat que sindicats i empresaris no porten negociant vuit dies, sinó dos anys, sense que hagin estat capaços d'arribar a un acord.

Preguntat llavors pel motiu que hagin demanat més temps al Govern per negociar, el vicepresident de la CEOE ha declarat que sempre s'intenta donar oportunitats a l'acord, però ha insistit que és "pessimista" sobre les possibilitats que aquest pugui aconseguir-se.

"Hem intentat arribar a acords amb els sindicats, però no estem arribant a pactes importants per a la reforma laboral que està demanant tothom, que demanen empresaris, treballadors i que se'ns demana des d'Europa", ha subratllat el vicepresident de la CEOE en declaracions a TVE recollides per Europa Press.

El dirigent empresarial ha destacat que les relacions entre les organitzacions empresarials i els sindicats "són bones, com no ho han estat mai", però entén que la postura que estan defensant és equivocada i que han d'entrar "en la modernitat i el canvi" que se'ls ofereix des de la patronal.

Fernández ha recordat que ambdues parts han aconseguit pactes de mínims, ja "amortitzats", en temes com els festius o l'absentisme laboral, però ha precisat que això no és suficient per dur a terme la reforma laboral profunda que necessita Espanya i que passa necessàriament per introduir canvis en contractació i negociació col·lectiva.

"Crec que el Govern no va a tenir més remei que legislar una nova contractació. Ha de fer un canvi profund del mercat de treball perquè, si no ho fa, seguirem amb aquests 5,3 milions d'aturats", ha assegurat el vicepresident de la patronal espanyola.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1