Actualitzat el 11/01/2012 a les 00:02h

I el Parlament, què?

El president Mas va proclamar dilluns a Londres que Catalunya està fent els deures en la política d’austeritat per sortir de la crisi. Ho deia al mateix temps que el conseller Mas-Colell alertava que la pujada de l’IRPF pot resultar asfixiant per a Catalunya. Però també després que des de les pàgines del Financial Times, el ministre De Guindos advertís que el govern espanyol imposarà mesures de control sobre els pressupostos de les comunitats autònomes. És a dir, que mentre el govern de CiU es va coent en una escudella de retallades i IRPF rècord, el flaire recentralitzador de la política del PP va prenent forma. Així comença l’any.

Com és habitual, el Parlament es manté al marge d’aquest ritme trepidant que escanya la política catalana. Els partits viuen en la seva pròpia dinàmica, immune a l’estressant vertigen que imposa la crisi. CiU, conscient del desconcert que encara regna a l’oposició, es proclama còmoda navegant damunt la geometria variable que va popularitzar Rodríguez Zapatero.

El PSC de Pere Navarro, tot i emetre gestos –poc entusiastes- de col·laboració cap al Govern, sembla ara mateix absorbit per la cursa de Carme Chacón a la secretaria general del PSOE. Una cursa, per cert, que pot tenir efectes inesperats en aquest PSC que de la mà de Chacón –i Zaragoza- ha fet un gir copernicà i ha passat de reflexionar sobre la necessitat de tenir grup propi al Congrés a submergir-se com a protagonista en un pols entre federacions del PSOE.

El PP mostra igualment escàs interès per la dinàmica catalana. La disciplina de la popular Sánchez Camacho amb els dictats de Madrid és tal que no té inconvenient a exigir sense embuts des del Parlament el suport de CiU al govern de Rajoy. Finalment, tampoc Esquerra ha aconseguit que CiU li atorgui el protagonisme que li reclama en l’escenari català malgrat les reiterades ofertes de pacte.

Així les coses, la setmana vinent començarà amb la llei de pressupostos un nou període de sessions i tot apunta que el Parlament seguirà sense assumir el paper que el context polític li reclama, reduint la seva feina a un pur tràmit sense majors ambicions. Una llàstima.

Navega per les etiquetes

Parlament

COMENTARIS

+2
-0
No estan a l'altura
Laura, 11/01/2012 a les 10:37
El Parlament, poder legislatiu i representatiu del poble català, fa el paper de simple gestor i no defensa les declaracions solemnes que ha fet al llarg de la història...ell mateix es considera "transparent" i sense transcendència, malbaratant la sobirania que els ciutadans de Catalunya li hem sempre dipositat. No hi ha nivell, enlloc. No hi ha orgull ni responsabilitat. El Parlament més antic de la història occidental malbarata el seu potencial, que és el nostre. Això és el més greu. Ens volem representar, cobren per fer aquesta feina, però no estan a l'altura. Auesta tasca exigeix noblesa d'esperit i gosadia, i recordar cada dia que són uns representants de la sobirania nacional, no uns mediocres gestors.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: