Dijous, 12 de gener de 2012 | 12:59
Vostè es troba a: Inici > Política >

Presenten una denúncia contra Josep Prat

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Portaveu Homs té la convicció que s'ha complert la llei
Presenten una denúncia contra Josep Prat
10/01/2012 12:55
9Josep Prat (ICS) i Boi Ruiz
La CUP de Reus ha presentat una denúncia davant la Fiscalia de l’Audiència Nacional contra el president de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat Domènech, per una possible incompatibilitat de càrrecs i una presumpta prevaricació continuada.
Segons el Diari de Girona, el text de la denúncia recull una sèrie d’actuacions de Prat al holding públic que dirigeix des de Reus, Innova, i del qual cobra el seu únic salari, desconegut fins i tot a l’Ajuntament de Reus, organisme públic del qual depèn Innova, malgrat els requeriments del regidor de la CUP David Vidal, un dels signants de la denúncia, amb els vocals d'empreses municipals Xavier Milian i Bartomeu Castellano.

La denúncia, que consta de 254 pàgines, afegeix que Prat tampoc ha declarat la seva declaració de la renda, malgrat estar obligat per llei.

Els denunciants es pregunten si Prat pot ser el cap visible d'un hipotètic cartel sanitari a Catalunya i si l’opacitat sobre el seu salari públic pot ser motiu de delicte.

Ara serà la Fiscalia de l’Audiència Nacional la que hagi d’analitzar si hi ha delicte en l’opacitat de Prat i si no hi ha incompatibilitat de càrrecs, doncs a més de dirigir l’ICS i Innova també és membre del consell d'administració de la filial espanyola de l'empresa multinacional United Surgical Partners (USP), malgrat estar darrere de les retallades de la sanitat pública catalana.
Suport del Govern

A la roda de premsa posterior al Consell de Govern, el Portaveu Francesc Homs ha respost a CatalunyaPress que desconeix que Josep Prat no hagi presentat la seva declaració de béns i patrimoni a l'ajuntament de Reus i, sobre la denúncia presentada, ha afegit que "tenim la convicció que s'ha complert la llei".

En aquest sentit, Homs no s'ha volgut pronunciar sobre com actuaria el Govern en cas que la Fiscalia actués contra Prat i s'ha limitat a dir que "ho farà com sempre ho ha fet, complint la llei".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1