Dijous, 12 de gener de 2012 | 12:51
Vostè es troba a: Inici > Política >

El jutge imputa a la cúpula policial pel desallotjament dels indignats del 27M

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Puig no serà investigat
El jutge imputa a la cúpula policial pel desallotjament dels indignats del 27M
11/01/2012 19:16
desallotjament a plaça Catalunya
EP.- El titular del Jutjat d'Instrucció 4 de Barcelona ha citat a declarar com imputat al director general dels Mossos d'esquadra, Manel Prat, per l'intent de desallotjament i càrrega policial del 27 de maig a la plaça de Catalunya contra l'acampada de 'indignats', que va derivar en una batalla campal amb més de cent ferits.
El jutge va admetre a tràmit fa més d'un mes la querella que van presentar 56 persones des de la comissió penal de l'acampada 'indignada' -que va romandre en aquest enclavament més d'un mes- contra Prat, que ara haurà de declarar davant el jutge, segons han informat a Europa Press fonts judicials. També ha estat imputat l'intendent de la regió metropolitana, Antoni Antolín, i el responsable de la Brigada Mòbil, David Brodes; a més de l'exregidora de Seguretat de Barcelona Assumpta Escarp (PSC)

La querella incloïa al conseller d'Interior, Felip Puig, però no serà investigat per la seva condició d'aforat, ja que en tot cas hauria de fer-ho el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Segons consta en l'acte d'admissió de la querella, el jutge veu que els fets que es denuncien són mereixedors de ser investigats per valorar si hi ha hagut una "presumpta vulneració del dret fonamental a la llibertat de reunió".

Segons recull la interlocutòria, els querellants asseguren que la policia va entrar aquella matinada a la plaça Catalunya amb l'ànim de desallotjar-la sense notificar-ho prèviament "per realitzar treballs de neteja i retirada d'objectes perillosos". Molts dels acampats no van obeir les ordres i es van quedar en el lloc per l'actitud "intimidatoria dels policies" i per protegir els seus objectes personals.

Allà, els agents van retenir als 'indignats' que es van quedar, i que van rebre, segons l'acte, "un tracte intimidatori, amenaçador i vexatori amb amenaces de càrregues policials i prohibint-los anar al lavabo i menjar".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1