Divendres, 13 de gener de 2012 | 12:56
Vostè es troba a: Inici > Societat >

"Quatre funcionaris s'encarreguen de la seguretat de 500 dels interns més inadaptats de la Model"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els sindicats es tanquen a la seu de presons perquè "no hi ha negociacions"
"Quatre funcionaris s'encarreguen de la seguretat de 500 dels interns més inadaptats de la Model"
11/01/2012 10:19
9 Protesta de Funcionaris de presons
P. Alegre.- Els funcionaris de presons estan protagonitzant aquest dimecres diferents actes de protesta contra les retallades que la Conselleria de Justícia els tracta "imposar”, segons els sindicats, que exigeixen l'obertura de les presons de Figueres i Tarragona per desmasificar les actuals presons en funcionament i augmentar la seguretat d'aquestes.
Segons ha declarat Xavier Casas, responsable de presons de la UGT a Catalunya, hi ha quatre funcionaris encarregant-se de la seguretat de 500 dels presos més inadaptats de la Model i ha destacat que la no obertura en 2012 dels centres de Figueres i de Tarragona, malgrat que n'estava previst, perpetuarà la “inseguretat” i les “agressions” que es produeixen a les presons catalanes.

Els funcionaris de presons protesten també per les retallades que la Conselleria vol aplicar-los, que se sumarien així a les quals ja sofreixen per ser funcionaris i denuncien que d'un “cop de ploma” els volen treure drets laborals històrics, alguns aconseguits fa més de 20 anys.

Ramón Parés, director dels serveis Penitenciaris de Catalunya, ha amenaçat als treballadors amb “trencar les negociacions” si es manté la situació, una advertència que xoca amb la denúncia dels funcionaris, que assenyalen que aquestes ja estan trencades, doncs fins al moment s'han trobat amb l'immobilisme del Govern per negociar les retallades que els volen aplicar i que asseguren que “només volen que les acceptem”, segons Casas.
"La voluntat d'arribar a un acord ha de ser per les dues parts. Però la política del sindicat de presons del 'tot o res' del que van aconseguir el 2006 és molt difícil de poder mantenir. [...] Això ens pots portar al fracàs", contraposa Parés en declaracions a Rac1.

Tancament a la seu de presons i assemblees en tots els centres

En aquest sentit, 14 representants dels quatre sindicats de les presons catalanes es van tancar aquest dimarts a la seu de serveis penitenciaris de manera indefinida en protesta per la ruptura de les negociacions i diversos centenars de treballadors han acudit aquest matí a la seu en senyal de suport.

Prèviament s'havien reunit en les portes de cada centre, on s'han celebrat assemblees. En algunes presons han decidit ajornar les protestes, mentre que en uns altres han apostat per dirigir-se a la seu de serveis penitenciaris.

En Quatre Camins, els treballadors han decidit en Assemblea impedir l'accés a la presó durant el dia d'aquest dimecres, situació que Parés considera que pot afectar a la seguretat i ha amenaçat amb accions policials i judicials.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1