Dissabte, 14 de gener de 2012 | 12:47
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

La companyia de ballet d'Ángel Corella es trasllada a Catalunya

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Es dirà 'Ciutat de Barcelona'
La companyia de ballet d'Ángel Corella es trasllada a Catalunya
12/01/2012 17:41
Ángel Corella
El fins ara denominat Corella Ballet Castella i Lleó, la companyia del ballarí Ángel Corella, està ultimant els detalls per mudar-se a la capital catalana, on passaria a anomenar-se 'Ciutat de Barcelona' i l'escola de ballarins tindria la seva seu a Figueres (Girona).
En declaracions a Europa Press, l'alcalde de Figueres, Santi Vila, ha confirmat que l'acord "està molt a prop" i que els principals actors són la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament.

Vila, amic personal de Corella des de fa anys, ha avançat que la seu central del ballet estable estarà a Barcelona i que a Figueres es construirà una escola, encara que el procés acaba de començar.

Fonts de l'Ajuntament de Barcelona han confirmat a Europa Press que el consistori ha participat en les negociacions facilitant la recerca d'un espai físic, encara que han precisat que la col·laboració s'oferia "sempre que tinguessin el finançament assegurat".

L'altra condició és que l'arribada del ballet no suposés "un perjudici" per a la resta de companyies de la ciutat, i que la seva presència a la ciutat tingui una tornada social per al barceloní.

El Corella Ballet, de fet, ja treballa a Barcelona, doncs des de fa unes setmanes es troba assajant 'El llac dels cignes', que es veurà al febrer en el Gran Teatre del Liceu. En una entrevista amb Europa Press a la fi de novembre, Corella va avançar que la seva permanència a Castella i Lleó estava "en l'aire" per les retallades pressupostàries. Va lamentar que els tres milions d'euros amb els quals comptava la companyia no eren suficients i que a més hauria d'afrontar una retallada del 20 per cent.

El 14 de desembre, la Conselleria de Cultura i Turisme i la Fundació Ángel Corella van acordar no prorrogar el conveni de col·laboració que mantenien des de 2008, en virtut del qual es radicava en el Real Lloc de Sant Ildefons (Segòvia) una gran companyia de ballet estable i una residència escola de dansa clàssica.

La intenció de la Junta de Castella i Lleó, tenallada per la crisi econòmica, era centrar el pressupost a la cultura en els teatres de l'entorn rural més que en una sola companyia.

Constituït a l'abril de 2008, el Corella Ballet és l'única companyia especialitzada en dansa clàssica d'Espanya, i des de la seva fundació ha estrenat dues grans produccions 'La Bayadera' i 'El Llac dels Cignes'.

A més, ha estrenat tres programes de repertori que han suposat tres estrenes internacionals: 'String Sextet', d'Ángel Corella; 'Soleá', de María Pagés i 'Epimetheus', de Russell Ducker, i actualment el seu repertori està format per 24 obres.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1