Diumenge, 15 de gener de 2012 | 13:14
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Aquest diumenge 18 províncies en alerta per fred i nevades

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La setmana acaba amb temps inestable
Aquest diumenge 18 províncies en alerta per fred i nevades
15/01/2012 09:28
nieve
La setmana acaba amb temps inestable que portarà precipitacions que seran localment fortes a Andalusia, i una forta baixada de les temperatures que deixarà en alerta a 18 províncies per fred i nevades, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).
Concretament, aquest diumenge romandran l'alerta groga per nevades Almeria, Granada, Jaén, Teruel, Zaragoza, Cantàbria, Albacete, Conca, Guadalajara, Toledo, Àvila, Burgos, Segòvia, Soria i Madrid, on pot arribar a acumular-se fins a 7 centímetres en la serra.

La cota de neu baixarà aquest diumenge i per això, hi ha situar-la entre els 700 metres i els 1.100 metres en la meitat nord-oest peninsular i entre 1.000 i 1.500 metres en la resta. A més cal destacar gelades localment moderades en el nord-est de la Península.

A més les províncies d'Osca, Navarra, Guadalajara i Cantàbria estaran en alerta groga per baixes temperatures on podrien aconseguir temperatures per sota dels menys set graus.

Així, les temperatures diürnes baixaran lleugerament en tota la Península, excepte en el nord-est, Cantàbric oriental i Canàries. En canvi les temperatures nocturnes registraran un moderat ascens en el nord-est de la Península.

Aquest diumenge es preveu cels molt nuvolosos amb precipitacions febles a moderades en la meitat occidental peninsular, amb possibilitat de ser localment fortes en l'oest d'Andalusia estenent-se al llarg del dia a la major part de la resta de la Península.

Mentre en l'est peninsular no s'espera ruixats, igual que en l'arxipèlag balear i canari on registraran intervals nuvolosos.

També aquest diumenge estaran en alerta taronja per fort onatge la costa de la Corunya i Pontevedra on podrien formar-se ones de fins a 4 metres, i en alerta groga el litoral de Lugo i Astúries.

Finalment, els vents de component oest bufaran de fluix a moderat en la major part de la Península. Mentre, a Canàries els vents de noreste bufaran moderadament amb algun interval fort.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1