Diumenge, 15 de gener de 2012 | 13:01
Vostè es troba a: Inici > Societat >

El moviment 'Jo no pago' demana que la gent es coli en el Metro

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Aquesta iniciativa es basa en la idea grega 'Donin Plirono'
El moviment 'Jo no pago' demana que la gent es coli en el Metro
Societat 15/01/2012 09:36
El moviment 'Jo no pago', que s'inspira en la iniciativa grega 'Donin Plirono', convida a través del seu perfil en Facebook als ciutadans espanyols a practicar la "insurrecció econòmica" colant-se en el Metro aquest diumenge per protestar així "contra les retallades socials" i les pujades del preu del transport públic.
metro
A través de la xarxa social, on ja té més de 7.800 seguidors, el moviment proposa una acció conjunta per a aquest diumenge, a partir de les 17 hores, en diferents estacions de metro espanyoles. En concret, la protesta se celebrarà a Madrid, Barcelona, València, Sevilla i Bilbao.

Així, es demana als ciutadans que se saltin els torniquets d'accés sense pagar, i se'ls recomana portar "un cartell" que indiqui que s'està prenent part en aquesta acció, així com treure fotos i vídeos per penjar-los en Internet.

A més, alguns seguidors recorden a qui tingui intenció de sumar-se a la iniciativa que "només es pot multar per viatjar sense bitllet, no per saltar el torniquet" i que "els guàrdia jurats no poden tocar ni empènyer en cap cas".

El moviment 'Jo no pagot' està inspirat en una iniciativa similar cridada 'Donin Plirono' que va sorgir a Grècia l'any passat arran de la pujada del preu del transport i que organitza accions en el metre, les estacions o les autopistes, on "bloquegen les màquines de pagament davant la permissivitat dels empleats" o "aixequen la barrera perquè tothom passes gratis".

Aquests grups, com altres iniciatives socials, s'organitzen per Internet i convoquen accions festives de "resistència a petita escala" i "subversives".

Les protestes han arribat a tal nivell que, "fa un mes, l'alcalde de la localitat de Stilidas, Apostlos Gletsos, afectada per un car peatge i sense ruta alternativa per anar als pobles de l'entorn, va derrocar amb una excavadora el lloc de peatge". "Va ser detingut i, després de ser posat en llibertat, els seus paisans ho van rebre com un heroi", assegura 'Jo no pago' en el seu perfil de Facebook.

Per això, 'Jo no pago' avisa ja en el seu perfil de Facebook que té com a intenció "seguir els passos del mateix moviment, que ha gaudit de gran èxit i acceptació entre la seva població", i continuar convocant accions d'aquest tipus.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1