Diumenge, 15 de gener de 2012 | 13:09
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Metges estètics a favor que es retirin els implants PIP

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
"Amb caràcter preventiu i sense urgència"
Metges estètics a favor que es retirin els implants PIP
13/01/2012 19:22
Implants mamaris PIP
La Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica (SECPRE) i l'Associació Espanyola de Cirurgia Estètica (AECEP) s'han mostrat partidaris que les dones amb implants mamaris PIP siguin sotmeses a una retirada o substitució dels mateixos "amb caràcter preventiu i sense urgència".
Davant les informacions produïdes entorn de les pròtesis PIP, han emès un comunicat conjunt en el qual a més destaquen les recomanacions de Societat Internacional de Cirurgia Plàstica Estètica, (ISAPS, per les seves sigles en anglès).

Així, destaquen que, pesar de la falta d'evidència científica quant a la relació dels implants PIP amb processos genotòxics o un altre tipus de patologia diferent a la ja coneguda, i a causa del seu importants defectes de fabricació, "seria recomanable valorar conjuntament amb el cirurgià plàstic la retirada o substitució d'aquests implants amb caràcter preventiu i sense urgència".

No obstant això, adverteixen que actualment no existeixen proves que relacionin els implants mamaris PIP amb el desenvolupament d'un possible càncer, encara que, afegeixen, poden sorgir complicacions de tipus inflamatorio per la ruptura dels mateixos, sent l'evidència o la sospita de trencament de l'implant una indicació d'explantación immediata.

D'altra banda, mantenen el seu "ferm compromís" de col·laboració estreta amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, l'Organització Mèdica Col·legial, el Comitè de Seguretat Sanitària de la Comissió Europea, i la resta de societats científiques implicades, amb l'objectiu de seguir recaptant tota la informació i estar al costat de les pacients.

Així mateix, SECPRE i l'AECEP suggereixen un protocol d'actuació a possibles portadores d'implants PIP. Abans de res, comprovar que es tracta d'aquestes pròtesis, en cas de no tenir la targeta d'implantació obligatòria on es facilita aquesta informació, recomana acudir al centre en el qual es va practicar la intervenció i exigir una còpia de la mateixa.

Si fossin pròtesi PIP, recomana acudir al cirurgià plàstic que li va operar, qui li sol·licitarà els exàmens clínics i radiològics apropiats (mamografies, ecografias mamària i axil·lar, RMN) per a una correcta valoració. "Si no ha estat intervinguda per un cirurgià plàstic membre de la SECPRE i es troba desorientada pot acudir a la nostra Societat per recomanar-li un professional adequat que li atendrà d'una forma desinteressada", expliquen.

D'altra banda, aconsella contactar amb les associacions d'afectades per les pròtesis PIP; i, en funció de l'estat de les pròtesis i amb assessorament del seu cirurgià plàstic, prendre la millor decisió terapèutica i decidir el moment adequat pel seu explantació.

En cas que la pacient no desitgi la retirada de les pròtesis, i sempre que aquestes es trobin en bones condicions, s'aconsella un seguiment clínic i radiològic cada 6 mesos.

Amb l'objectiu d'ajudar a aquelles portadores d'implants PIP que es trobin desateses, la SECPRE està treballant per oferir la seva xarxa de cirurgians de forma individualitzada a aquelles dones que ho precisin. Així mateix, manifesten que han arribat a un acord amb fabricants d'implants perquè es facilitin implants nous, de màxima qualitat i amb el mínim cost, a les pacients que precisin el recanvi dels implants PIP.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1