Dilluns, 16 de gener de 2012 | 14:36
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Cau un grup violent per més de 40 robatoris a ancians

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Actuaven a la sortida dels bancs els dies de cobrament de pensions
Cau un grup violent per més de 40 robatoris a ancians
16/01/2012 12:47
9mossos-diagonal
EP.- Els Mossos d'esquadra han detingut a onze persones, d'entre 23 i 55 anys, com a presumptes autors d'una quarentena de robatoris a ancians a la sortida dels bancs, segons ha informat la policia catalana, que va dur a terme un ampli dispositiu, amb més de 70 efectius, per desarticular al grup i van realitzar registres a Barcelona i Santa Coloma de Gramenet.
Tres menors van quedar a la disposició de la Direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) i van intervenir quatre vehicles.

Els onze detinguts formaven part d'una organització criminal que delinquien utilitzant el 'modus operandi' conegut com 'cogoteros' -que consisteix a robar a ancians els reintegraments que aquests havien fet prèviament en un banc-.

Els robatoris es van produir a Castelldefels, Gavà, Viladecans, Barcelona, Ripollet, Sant Just Desvern, Martorell, Vilanova i la Geltrú, Calella, L'Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Cornellà de Llobregat, Figueres, Sabadell, El Prat de Llobregat, Molins de Rei, Premià de Mar, Esplugues i Terrassa.

Els detinguts es dividien en dos grups formats entre cinc i set persones, que actuaven en zones independents i de forma coordinada repartint-se les funcions. Escollien a ancians amb poques possibilitats de defensa, a causa de la seva edat -tenien entre 70 i 90 anys- o minusvalidesa física, i posteriorment els robaven els diners distraient-los amb diversos ardits, encara que en ocasions no dubtaven a utilitzar la violència.

La policia va iniciar la investigació després de constatar un augment significatiu d'aquest tipus de robatoris, que s'incrementaven els dies de cobrament de nòmines o pensions i en les dates que es cobraven pagues extraordinàries.

Els investigadors han constatat que aquest tipus de robatoris s'havia convertit en el 'modus vivendi' dels arrestats, i que els permetia enviar periòdicament quantitats econòmiques al seu país d'origen. Dels onze detinguts, la majoria amb antecedents policials, el jutge va decretar l'ingrés a la presó de cinc d'ells, quedant la resta en llibertat amb càrrecs.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1