Dilluns, 16 de gener de 2012 | 14:49
Vostè es troba a: Inici > Política >

Junqueras es resigna a no pactar els pressupostos amb Mas

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
ERC manté l'oferiment a CiU, però creu que el PP serà el soci del Govern
Junqueras es resigna a no pactar els pressupostos amb Mas
15/01/2012 20:20
9Oriol Junqueras en Catalunya Ràdio
EP.- El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha considerat aquest diumenge que CiU pactarà els Pressupostos de la Generalitat per 2012 amb el PP per ser "el camí fàcil". Malgrat que s'ha mostrat convençut que la federació comparteix el diagnòstic de la situació amb ERC, creu que CiU es decanta pel PP per "prioritat política".
Junqueras, en una entrevista a Catalunya Informació recollida per Europa Press, ha admès que és "més fàcil pactar a curt termini amb el PP, que els diu que potser paguen el que es deu la disposició tercera de l'Estatut o el fons de competitivitat".

No obstant això, assegura que és millor invertir en un acord amb els republicans, "i buscar un ampli acord en el Parlament", per poder negociar a Madrid amb més força. "Entenem la temptació del camí fàcil, però volem advertir que si el Govern vol negociar de forma efectiva amb el Govern de Madrid, ha de ser fort".

Així, ha avançat que decidiran la seva postura sobre els Pressupostos durant aquest diumenge, i s'ha mostrat disposat a seguir negociant al llarg del dia amb CiU, encara que no descarta presentar una esmena a la totalitat.

A la unió de les forces polítiques, ha sumat la necessitat de "reforçar-se en l'àmbit financer", pel que suggereix a l'Executiu català que accepti alguna de les propostes d'ERC. Segons Junqueras, els republicans han presentat al Govern d'Artur Mas un paquet de mesures que suposarien un ingrés extra de fins a 1.100 milions d'euros.

Assegura que CiU ha valorat algunes com a positives, però en general les ha considerat excessives, alguna cosa que no entén ja que solament la proposta d'un impost sobre els dipòsits bancaris suposaria l'ingrés de 600 milions. "El Govern ens diu que és massa, però vota unes propostes de Madrid que suposen una pujada per a Catalunya d'1.200 milions sol amb l'IRPF", ha lamentat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1