Dilluns, 16 de gener de 2012 | 14:35
Vostè es troba a: Inici > Política >

Mor Manuel Fraga

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Per una parada cardíaca al no recuperar-se d'una afecció respiratòria
Mor Manuel Fraga
15/01/2012 23:42
Manuel Fraga
El president fundador del Partit Popular Manuel Fraga ha mort sobre les 22.30 hores d'aquest diumenge als 89 anys al seu domicili de Madrid. L'expresident de la Xunta de Galícia ha mort per una parada cardíaca al no recuperar-se d'una afecció respiratòria que venia arrossegant des de fa alguns dies, van confirmar a Europa Press fonts properes a la família.
El passat 2 de setembre va anunciar que no repetiria com a senador ni aniria en les llistes del PP de les eleccions del 20 de novembre després de 60 anys dedicats a la política en actiu.

L'empitjorament de la seva salut li va impedir assistir al ple celebrat el setembre passat en la Cambra alta en la qual es va debatre la reforma de la Constitució que fixava un sostre a la despesa pública de les administracions. Fraga va ser ponent i 'pare fundador' de la Carta Magna de 1978.

Després d'una operació de maluc el passat mes d'abril, conseqüència d'una caiguda domèstica, el seu estat de salut era delicat i l'exsenador es desplaçava en cadira de rodes i seguia l'actualitat política des del seu domicili madrileny.

Manuel Fraga va començar la seva carrera política en 1951 arribant a ser ministre d'Informació i Turisme i ambaixador en el Regne Unit. També va ser vicepresident i ministre de governació al primer govern sota regnat de Juan Carlos I, presidit per Carlos Arias Navarro.

En 1976 va fundar Aliança Popular i va col·laborar en la redacció de la Constitució Espanyola. Anys després, en 1989, refunda AP que passa a ser Partit Popular i del que es faria càrrec José María Aznar, que va ser designat candidat a la presidència del Govern.

Manuel Fraga va presidir la Xunta de Galícia des de 1990 fins a 2005. Des de 1990 era president honorífic del Partit Popular i des de 2006 senador designat pel Parlament gallec.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1