Dilluns, 16 de gener de 2012 | 14:32
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Seat aprova un nou conveni més flexible i amb incentius de productivitat

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Direcció i comitè d'empresa signen el nou marc laboral per 2011-2015
Seat aprova un nou conveni més flexible i amb incentius de productivitat
16/01/2012 13:00
9seat
EP.- El president del Comitè Executiu de Seat, James Muir, el vicepresident de Recursos Humans, Josef Schelchshorn, i el president del Comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero, han signat el XVIII conveni col·lectiu de la companyia per al període 2011-2015, segons ha informat l'automobilística en un comunicat.
El pacte, confirmat per UGT -el sindicat majoritari-, introdueix mesures de flexibilitat per adequar la factoria a futurs augments de producció, per la qual cosa s'incrementa el nombre de torns de treball addicionals en cap de setmana -dels 39 actuals només els dissabtes al matí a un màxim de 42 a sis torns-, i estableix la possibilitat de torns addicionals per mantenir oberta la planta 328 dies a l'any si és necessari.

El nou conveni també introdueix una remuneració addicional en funció de la millora dels resultats de la companyia, de manera que la plantilla rebrà una paga addicional de fins a 500 euros anuals si s'aconsegueixen els objectius fixats en resultat operatiu, productivitat i qualitat.

Quant als exercicis amb resultat operatiu negatiu, la retribució també es podrà incrementar per sobre de l'IPC real, segons la millora de les previsions, i l'acord presenta un nou sistema perquè els empleats distribueixin part de la massa salarial en conceptes que augmentin la seva retribució anual neta, alhora que amplia les categories i els seus nivells retributius.

Així mateix, després de la signatura del conveni el matí d'aquest dilluns, la direcció de Seat pagarà 250 euros a cada treballador de conveni, i una altra de les mesures pactades és que tots els treballadors tindran cinc dies en positiu que s'afegeixen a la seva borsa d'hores.

Beneficis socials

Per modernitzar les relacions entre direcció i plantilla i en pro de la conciliació familiar, també s'ha pactat un pla de jubilacions parcials amb contracte relleu, l'aportació econòmica de la companyia al pla de pensions dels treballadors i un programa de 'leasing' de vehicles mentre el conveni estigui en vigor.

"Estem satisfets d'aquest acord històric per a la companyia. Els nostres treballadors han realitzat un exercici de maduresa i entenen que l'augment de la competitivitat passa per la flexibilitat laboral i per modernitzar i integrar nous conceptes vinculats als resultats financers de l'empresa", ha destacat Muir. El president de Seat ha explicat que la firma ha tancat 2011 amb la creació de 1.000 llocs de treball, de manera que ja són 14.000 els professionals que integren el Grup Seat.

Per la seva banda, el president del comitè d'empresa, Matías Carnero, ha sostingut que el conveni garanteix l'estabilitat de tota la plantilla, malgrat la crisi actual. "En un moment en el qual molts sectors s'apliquen congelacions salarials, aquest acord permet obtenir una remuneració addicional en funció de la millora dels resultats de Seat i un pla de beneficis socials pioners en el nostre sector", ha destacat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1