Dimarts, 17 de gener de 2012 | 13:05
Vostè es troba a: Inici > Entrevistes >

"El turisme ens ajudarà a sortir de la crisi"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
MARIÁN MURO. DIRECTORA GENERAL DE TURISME
"El turisme ens ajudarà a sortir de la crisi"
10/01/2012 17:01
Marián Muro
Marián Muro (Barcelona, 1969) és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona el 1992. Ha participat com a ponent en nombrosos fòrums, jornades i conferències tant a nivell nacional com internacionals i ha publicat diferents articles específics del sector del turisme en diversos mitjans de comunicació. Actualment és la Directora General de Turisme. Anteriorment havia estat la gerent de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAV).
--Serà el turisme que sostindrà l’economia catalana?
--No sé si la sostindrà, però sí que ajudarà a sortir de la crisi. És una realitat. És evident, només s’ha de passejar una mica per Barcelona per veure la quantitat de turistes que estan arribant.

--Com influeixen les retallades del Govern a la Direcció General de Turisme?
--Influeixen igual que en altres àrees, però jo sóc optimista. Jo trobo que això és una oportunitat. Podem aprofitar per trencar amb algunes inèrcies que són absolutament innecessàries. Cal establir molt bé les prioritats per tal de reduir i millorar les inversions de diners que es fan. És el moment de treballar de maneres diferents.

--Què s’ha de plantejar el sector turístic català?
--A Catalunya hem de tenir dos objectius claríssims. L’un és tot el tema de la sostenibilitat i els recursos naturals perquè els mercats emissors comencen a prioritzar tots aquests temes. Nosaltres hem de ser els primers. L’altre objectiu és el de les noves tecnologies. Hem de donar un suport tecnològic al nostre client tan abans de venir, durant la seva estada i quan ja ha marxat. Hi ha molta competència entre diferents destinacions i cal que marquem la diferència.

--Vosté prové del sector privat. És potser per això que sempre destaca la necessària col•laboració entre sector públic i privat?
--Sí, jo crec que és indispensable. Penso que el sector públic ha d’estar al servei del sector privat. No es pot perdre el contacte amb el sector privat i treballar de forma aïllada. És important que hi hagi una connexió entre aquests dos sectors.
Textos: Mònica Puntí Brun
Fotos: Cedides Generalitat
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1