Dimarts, 17 de gener de 2012 | 13:16
Vostè es troba a: Inici > Economia >

La propietària del Costa Concòrdia es desploma en Borsa

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Calcula unes pèrdues de fins a 75 milions d'euros
La propietària del Costa Concòrdia es desploma en Borsa
16/01/2012 13:36
Borsa de Londres
EP.- La matriu de Costa Creuers, Carnival Corporation, propietària del buc Costa Concòrdia, es va desplomar aquest dilluns un 23% en la Borsa de Londres en la seva primera obertura en el parquet després de l'accident del buc enfront de l'illa de Giglio, que ja suma sis víctimes mortals.
Carnival, que també cotitza en la Borsa de Nova York, va anunciar en l'obertura del mercat que podria perdre entre 85 i 95 milions de dòlars (entre 67 i 75 milions d'euros) en ingressos en l'exercici 2012, que finalitza el proper 30 de novembre, tan sols per pèrdua d'ús del navili, que romandrà fora de servei durant la resta de l'exercici fiscal com a mínim.

El grup informa que s'està realitzant una revisió dels danys que ha sofert el navili per determinar quant temps estarà fora de servei. No obstant això, l'empresa anticipa altres costos en el negoci que són "impossibles de determinar en aquest moment".

La matriu de Costa diu tenir cobertura de 30 milions de dòlars (23 milions d'euros) per als danys ocasionats en el navili i altres 10 milions de dòlars (7,8 milions d'euros), per cobrir danys personals per l'accident.

Costa Creuers, la naviliera italiana organitzadora del viatge en el 'Costa Concòrdia', ha informat a través d'un comunicat que les primeres investigacions apunten al fet que l'accident, en el qual han mort sis persones fins al moment, inclòs un espanyol, es deu a "un error humà significatiu" del capità del vaixell, Francesco Schettino.

Pel que sembla, "la ruta que seguia el vaixell estava massa prop de la costa" i "el capità no va seguir els procediments estàndard de Costa Creuers en la gestió de l'emergència".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1