Dimarts, 17 de gener de 2012 | 13:11
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Qui s’està fent d’or?

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
David Abelló
Qui s’està fent d’or?
David Abelló
15/01/2012 20:37
Tornem-hi. Cap de setmana de triples AAA, agències de qualificació, prima de risc, deute públic i com sempre, els entesos asseguren que l’euro corre perill novament. Així doncs, l’agència de qualificació Standard&Poors ha decidit que la grandeur de França podia ser espiritual però ja no pas econòmica, al igual que Àustria, que també ha perdut la matrícula d’honor. Desconec quina ha estat la reacció als carrers de Viena, però a França, la premsa, la classe política i la gent en general s’ho ha pres com un ofensa nacional a la que han respost amb orgull. És cert que potser el govern de Sarkozy haurà de prendre algunes mesures correctives, però els neoliberals que dominen l’economia internacional, ja es poden oblidar de que els francesos aprimin substancialment el seu Estat.

A d’altres països que ja no es trobaven a primera divisió, com Espanya, se’ls hi ha dit que continuen sent els dolents de la classe, i que per tant, la seva situació empitjora. En definitiva, que si l’Estat necessita finançar-se, haurà de pagar encara una taxa d’interès molt més alta.

Com a ciutadà del carrer, no entraré en aspectes tècnics, però sí que tinc dret a que se’m respongui un dubte. Els estats estan endeutats, entesos. Els anomenats mercats internacionals en deixen diners a un preu més alt perquè no es refien de nosaltres, fins aquí d’acord. Però aquests interessos cada vegada més elevats, a qui van a parar????

No vaig participar del moviment dels indignats, i de fet sóc molt crític amb les formes i també amb el fons d’aquelles protestes, però sí que és veritat que algú, un economista, un polític, o qui sigui, ens hauria d’explicar qui s’està lucrant a costa de deixar diners a països sobirans, que fent-ho millor o pitjor, malden per quadrar els seus comptes. Perquè al cap i a la fi, aquests interessos els cobra algú que a hores d’ara, s’està fent d’or...
Ramon
16/01/2012
Els mercats haurien d'estar una mica més intervinguts, donat que son com aus de rapinya i mai no en tenen prou. Aquí el que passa és que el deute privat s'ha traspassat a allò públic i al final el que paga és el contribuent. Algun polític hauria de sortir a dir les coses clares. Algunes preguntes que ens tenim que fer; qui son els mercats? qui els controla? Qui dona el 5 ó 7 % d'interessos en aquest moment?. Conclusió, els rics i els que més tenen sempre ploren, però sempre paga el poble i en concret els que viuen d'un sou.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1