Dimarts, 17 de gener de 2012 | 13:32
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El Govern obre el debat sobre la continuïtat de la Fórmula 1 i el motociclisme

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Mas-Colell diu que caldrà revisar els contractes
El Govern obre el debat sobre la continuïtat de la Fórmula 1 i el motociclisme
09/01/2012 20:04
publico alonso montmelo
El conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha obert el debat sobre si Catalunya pot permetre's seguir comptant amb la Fórmula 1 o el motociclisme mentre segueix retallant en serveis socials i el director del circuit ja ha sortit en defensa del Gran Premi.
El conseller Mas-Colell ha obert la porta a la possible desaparició dels GP de Fórmula 1 o motociclisme a Montmeló. "Podria passar el mateix -que a València-; en les condicions actuals hem de mirar línia per línia en què ens gastem els diners, i en la F1 ens gastem molt i no està clar que ens ho puguem permetre", ha assegurat.

Amb tot, ha puntualitzat que s'han d'analitzar abans qüestions com si cancel·lar un contracte és més car que mantenir-ho, o si es pot renegociar. "Els contractes són sagrats, i hi ha contractes que trencar-los és més car que continuar-los", ha asseverat el conseller.

El director del Circuit avisa que "prescindir de la F1 és car" per a Catalunya

El director del Circuit de Catalunya, Salvador Servià, ha assegurat que mantenir el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 a Montmeló no és car per a Catalunya, en resposta a les declaracions de Mas-Colell i ha assegurat que el que passaria factura és "prescindir" d'això.

Així, Servià es postula per arribar a un millor acord amb la Federació Internacional d'automobilisme (FIA), però en cap cas es mostra d'acord a cancel·lar un contracte que està signat fins 2016.

"Tenim un impacte de 130 milions d'euros, i prescindir de la F1 és car per al país", ha reblat en declaracions a RAC1 recollides per Europa Press. No obstant això, ha manifestat que cal ser "prudents" quant a la signatura de contractes de llarga durada, i s'ha mostrat amic de fer renegociacions. "Es pot renegociar, però per anul·lar cal incomplir termes. No ens plantegem violència, sinó diàleg", ha apuntat.

El director del traçat català assegura que estan passant bé aquesta època de crisi gràcies a tenir activitats gairebé diàriament, però ha recordat la importància que el públic acudeixi a Montmeló per recolzar les iniciatives i apostes del Circuit.

Sens dubte, el tenir proves constants ajuda a evitar un cas semblat al de València, que alberga el Gran Premi d'Europa de Fórmula 1, i que podria renunciar a això. "Tenim activitat tot l'any, és molt diferent a fer un muntatge només per a un cap de setmana, com a València", ha argumentat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1