Dimarts, 17 de gener de 2012 | 13:06
Vostè es troba a: Inici > Política >

Sarkozy demana "no tornar-se bojos" davant les decisions de les agències de 'rating'

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Incideix en la importància de l'èxit de les mesures de Rajoy
Sarkozy demana "no tornar-se bojos" davant les decisions de les agències de 'rating'
16/01/2012 18:56
Mariano Rajoy i Nicolas Sarkozy en la Moncloa
EP.- El president francès, Nicolas Sarkozy, ha incidit en l'interès de tots els països de l'eurozona en què els Governs d'Espanya i Itàlia tinguin èxit en la resolució dels seus problemes, perquè totes les economies de la unió monetària estan "interrelacionades", al mateix temps que ha reclamat "sang freda" davant les decisions de l'agències de qualificació.
En una roda de premsa al costat del president espanyol, Mariano Rajoy, Sarkozy va insistir que si Espanya i Itàlia no tenen èxit a millorar la situació de les seves economies, tots els països de l'eurozona es veurien afectats. "La implicació de l'economia de França amb l'economia espanyola, igual que amb l'economia italiana, fa que siguem solidaris", va afegir.

En aquesta línia, el mandatari francès va subratllar que les implicacions entre els països de la unió monetària són tals, que si França té un problema, també el tindria l'economia alemanya.

Així mateix, Sarkozy va defensar que les agències de qualificació no són els qui han de definir les polítiques econòmiques dels països, i va instar a reaccionar "amb sang freda" a les seves decisions i "fent un pas enrere" per veure el rerefons de les coses.

Referent a això, va assegurar que les decisions de les agències són "elements interessants" que s'han de tenir en compte, però va remarcar que tampoc cal sobreactuar ni "tornar-se boig" perquè una d'aquestes entitats fa un comentari en un sentit o un altre.

A més, va recalcar que ni la rebaixa d'Standard & Poor's ni la confirmació de la 'triple A' per part de Moody's "canvien res", i tant França com l'eurozona en el seu conjunt han de reduir el dèficit, retallar la despesa i millorar la seva competitivitat per tornar a trobar el camí del creixement.

Referent a això, Sarkozy va incidir que no té intenció de tenir en compte el que diuen "uns i uns altres", sinó l'economia real, caracteritza per "massa dèficit, massa despeses i la falta d'un creixement suficient".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1