La Punteta

16 / 01 / 12

0163

0003

Joan Ferran

Sobre el CIE...

Enviar Imprimir Votar Disminuir lletra Augmentar lletra

Que ningú em parli de l’herència rebuda. Que ningú no ens distregui fent veure que el tema no va amb ell, que s’ho ha trobat fet, que els anteriors ocupants del poder polític i governamental ho varen deixar així de mal girbat. Aquestes excuses ja no són de rebut.

Toca actuar quan toca i això succeeix sovint, malauradament, després de que un incident greu –com el que ha produït la mort fa pocs dies d’un ciutadà guineà- fa que les injustícies i els problemes se situïn en primera línia del debat ciutadà.
Un munt de juristes, intel·lectuals, sindicats, ONG’s i associacions cíviques s’estan mobilitzant al voltant de la campanya impulsada per El Periódico, en la qual se sol·licita una revisió en profunditat dels CIE (Centre d’Internament d’Estrangers). Calen mesures urgents que regulin de manera correcta, civilitzada i ajustada als drets humans, aquests centres d’internament, que no són presons.

Hi ha qui diu que els CIE són una burla a la democràcia. Hi ha qui afegeix que haurien d’estar sota un estricte control judicial, i altres que s’haurien de tancar. Opino que la complexitat del tema requereix una reflexió profunda i serena de tots plegats. Darrera d’aquesta qüestió s’obren un munt d’interrogants vinculats a la gestió de la immigració, a l’auge del racisme i al discurs xenòfob encobert de quatre que se les donen de “realistes”.

Les signatures de la campanya augmenten d’hora en hora però, per a un servidor el més interessant és comprovar com a casa nostra encara som capaços de sentir “indignació ètica”.

 

Facebook

Twitter

Menéame

Digg

Barrapunto

Del.icio.us

Fresqui

Blinklist

Tafanera

 
url curta
http://tinyurl.com/7ut8cxe

3 comentaris

#3 jaume valls, barcelona. 18/01/2012 - 00:14

 

Valorar

Positiu Negatiu

Vicarious Generosity. Generositat viciousa, d'oferir i se generós en bens que no són teus. En bens que des de la teva poltrona de no fare niente, et sents potent a oferir. Papeles pa toos. Pero obres la porta de ta casa i en fots a 10.

-

. .

#2 david, Barcelona. 17/01/2012 - 16:47

 

Valorar

Positiu Negatiu

Ferran es un demagog i un hipòcrita, no mereiox ocupar cap càrrec públic. Una vergonya.

-

. .

#1 Jordi Baeza Beltrán, Barcelona. 17/01/2012 - 10:43

 

Valorar

Positiu Negatiu

Veu que bé? Quan fa articles amb sensibilitat social, crítics de debò, es posa molt maco quan ho fa això. Més maco que quan parla del "politiqueo" habitual de partits i això... Avui estic d'acord amb vostè.

1

. .
 
Montse Ribera (TU)

"La meva indignació amb els indignats"

MONTSE RIBERA (TU)

12485

61

App Store
e-noticies

© Copyright e-noticies.com · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font
Crèdits: Desenvolupament Hispanetwork · Disseny Ochionet

Notícies en català · Notícies en castellà

e-notícies - Opinió - La Punteta - Sobre el CIE...

Capital de la Cultura Catalana Agència de Qualitat d'Internet Plató Obert de Produccions


  Amb el suport de
Generalitat de Catalunya