Dimecres, 18 de gener de 2012 | 14:34
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Mas-Colell amenaça al Govern de Madrid amb anar als tribunals

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Per cobrar la disposició addicional tercera de 2011
Mas-Colell amenaça al Govern de Madrid amb anar als tribunals
07/12/2011 09:28
9mas-colell-gse
EP.- El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha anunciat que la Generalitat estudiarà "tot tipus de mesures, incloses les judicials" per aconseguir que el Govern pagui a Catalunya els 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera de l'Estatut corresponents a 2011.
En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha considerat que aquest impagament de l'Estat és "un intent barroers de desplaçar dèficit des de l'administració central a les autonomies".

Així mateix, ha alertat que suposa tensions "greus" de tresoreria per a Catalunya donat el context de dificultat de finançament.

"Estan intentant prendre'ns el pèl, però seguirem intentant que paguin. Estudiarem si podem prendre mesures legals, encara que no tinc moltes esperances d'on pot arribar", ha reconegut Mas-Colell.

El conseller ha repassat que "tot indicava que hi havia la intenció de pagar-los: Va ser objecte d'acord en l'entrevista entre Zapatero i Mas el 7 de febrer; està recollit en un acord en la comissió bilateral de juliol, la partida corresponent està en els pressupostos generals de l'Estat per a Catalunya i tres comunitats autònomes més, ia tots els nivells (inclòs Secretari d'Estat i directors generals) mai s'havia qüestionat".

Per això, ha criticat que "ara només l'excusa que no hi ha diners no es sosté. Ho podria entendre si la caixa estigués buida, però no és cert per una raó molt simple, perquè l'Estat té unes capacitats d'accés al crèdit infinitament superiors "a les de Catalunya, encara que les condicions no siguin òptimes.

Per això, el Govern va a "mantenir la pressió política amb aquest Govern, que ara és el que compta", i amb el que entri a finals de desembre.

Mas-Colell ha recordat que Catalunya necessita que li prestin gairebé 100 milions cada setmana per cobrir el dèficit d'aquest any, tot i que és inferior que el de l'any passat, en una situació de dificultat d'accés al finançament i a un alt cost i que "cada dia que passa tenim més incerteses d'ingressos".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1