Actualitzat el 08/01/2012 a les 00:01h

Llibertat, igualtat i fraternitat per a tothom

Quina merda! Últimament tot són notícies desastroses, sembla que els que manen, els que tenen poder, amb la complicitat de certs intel•lectuals i dels anomenats tecnòcrates, s’hagin confabulat per fer-nos creure que  tal com està la situació econòmica no tenim altra alternativa que deixar-nos retallar tots els drets del benestar, sous, seguretat en el treball,sanitat,educació, etc.. I a més, ens volen fer creure que si no es fa tot això, serà molt pitjor.

Mica en mica, dia rere dia, ens van arrabassant els drets conquerits amb l’esforç, amb el sofriment, amb les lluites, amb les vagues de molts companys durant anys i anys. No eren drets assolits gratuïtament. Però alguns demagogs pensen que allò que havíem aconseguit no és nostre, pesen que és seu i ara ho volen recuperar.

Que en són de mentiders tots plegats, aquests que diuen que si no és amb aquestes retallades no tindrem sortida. Sortida de què? D’una crisi que han provocat ells? El món financer, els bancs i els especuladors, amb la complicitat dels governants. Persones insensates que només tenen present el seu creixement econòmic, sense tenir en comte res més, sense que els importi "tres pitos" la destrucció de llocs de treball, els rius, els boscos, l’aigua, en definitiva, el  planeta en el qual nosaltres vivim. Persones que com s’està veient són les que surten beneficiades de la crisi. Creixen les rendes del capital mentre disminueixen les rendes del treball.

Han aconseguit fer un planeta cada vegada menys habitable i el que és més greu, promouen la competitivitat, el productivisme i el consumisme en substitució de la competència, la creativitat i la solidaritat. En definitiva, substitueixen els valors de   l´humanisme que garanteixen la dignitat de les persones pels valors del mercantilisme que ens subordinen al poder del mercaders, que eufemísticament anomenen "mercats" perquè no siguem capaços de visualitzar la cara dels que són responsables de la situació actual.

Quina merda! Hem acceptat aquesta situació perquè ells puguin continuar fent la seva mentre els altres ens "fem fotre". Quina conya! Som cornuts i paguem el beure.
Ens  cal invertir la situació.

Els "indignats" ens han donat pautes, ens ensenyen que per evitar desnonaments cal ajuntar forces, que per evitar que ens maneguin cal aplegar-nos a pensar per actuar plegats, que per evitar egoismes insolidaris cal treballar pel bé de tots i cada un del ciutadans. Cal doncs recuperar la guia que ens ha de treure d´aquest embolic: "Llibertat, igualtat i fraternitat" per a tothom.

Navega per les etiquetes

crisitisorada

COMENTARIS

+2
-2
willi@yahoo.com
TPM, 09/01/2012 a les 22:05
Penso que cal afegir el sentit de la responsabilitat. No es pot anar donant les culpes als altres de totes les noticies dolentes qu´ens arriben cada dia.
Sense defensar-los, no recordo haver vist cap director de sucursal bancaria obligar algun client a solicitar un crédit hipotecari, ni un préstam per un cotxe. Qui hi anava actuava sota la seva responsabilitat!
I si abans els mercats eren bons per donar diners als gobernants, per cert del teu partit politic,ara no poden ser malvats per voler-los recuperar.
Crec que si no estiguesim en deute, nombres vermells, "els mercats" no ens dirien res
Tampoc es pot anar escrivint que tots plegats son uns demagogs i aquest escrit n´es una bona mostra, de demagogia.
+1
-3
Evolucio
Antònim, 09/01/2012 a les 21:37
L'embolic original va ser donar llibertat, igualtat i fraternitat per a tothom i gratis.

A molts paisos del mon sense tantes revolucions els hi va millor.
+7
-1
revolució
josep serra, 08/01/2012 a les 13:42
A veure si arriba d'una vegada la Revolució Francesa a casa nostra. Felicitats, Josep.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Josep Maria Anglada
Actualment soc regidor de Promoció Econòmica de Manlleu. Sempre he intentar que aquest món nostre millori. Vist els resultats actuals encara cal continuar lluitant en molta mes força. Jo ho continuaré fent.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: