Dijous, 19 de gener de 2012 | 16:17
Vostè es troba a: Inici > Política >

El Govern vol enjudiciar als polítics que "falsegin" la comptabilitat

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Montoro imposa una gestió responsable dels diners públics
El Govern vol enjudiciar als polítics que "falsegin" la comptabilitat
18/01/2012 10:17
9Cristobal Montoro cap
EP.- El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha anunciat aquest dimecres que es modificarà la Llei de Transparència del Govern per exigir responsabilitats penals als gestors públics que elevin la despesa més enllà del fixat al pressupost.
"Un gestor públic, sigui un polític o un gestor nomenat per un polític, no pot gastar més enllà dels límits que tingui al seu pressupost", ha assenyalat Montoro, que ha indicat que els gestors públics que "falsegen" la comptabilitat han d'afrontar les mateixes responsabilitats penals que els gestors privats que cometen igual delicte.

Montoro ha indicat que s'ha d'exigir rigor en la gestió d'un govern. "Si un govern vol gastar més que ho hi demani pujant els impostos als ciutadans i que els ciutadans decideixin després, en unes eleccions, si el que ha fet aquest govern és correcte. El que no és mai correcte són les factures falses en el calaix, la falta de transparència i acumular deutes que després es tornen impagables, que és el que està ocorrent ara", ha advertit.

"En poques setmanes", la línia ICO

El ministre també ha avançat que la línia ICO perquè les comunitats autònomes puguin afrontar pagaments pendents amb els seus creditors "podria estar llista en un parell de mesos".

Montoro, en declaracions a la cadena SER recollides per Europa Press, ha assenyalat avui que la intenció del Govern és que aquests proveïdors als quals les autonomies deuen diners puguin cobrar les factures pendents "abans de l'estiu", doncs els deutes que les comunitats tenen amb ells, que en alguns casos vénen des de lluny, els està impedint que puguin finançar-se i fins i tot el tancament de negocis.

El ministre d'Hisenda ha indicat que aquesta línia de crèdit extraordinària podria estar llista "en un parell de mesos", encara que també ha parlat de "poques setmanes". El termini per a la seva engegada, ha dit, s'anirà veient a mesura que es vagin identificant els proveïdors que han de cobrar. "La nostra intenció és que cobrin abans de l'estiu", ha insistit.

També "en les properes setmanes", ha precisat el ministre, s'aprovarà l'ampliació a deu anys del termini que tenen les comunitats per retornar a l'Estat la quantitat corresponent de la liquidació de les bestretes a compte dels anys 2008 i 2009 (uns 31.000 milions d'euros), així com l'avançament que farà el Govern a les autonomies de la liquidació de l'exercici 2010 i que suposarà que rebin abans de juliol, com estava previst, uns 8.000 milions d'euros.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1