Dijous, 19 de gener de 2012 | 16:25
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els sindicats acusen Felip Puig d'"intimidar" als Mossos

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El conseller es va veure atrapat dilluns en una retenció per un control policial
Els sindicats acusen Felip Puig d'"intimidar" als Mossos
18/01/2012
Protesta de Mossos contra Felip Puig
Agències.- La relació de Felip Puig amb els mossos d'esquadra no passa pel seu millor moment i els sindicats han anunciat protestes en cada acte oficial del conseller. A més, l'acusen d'actuar intimidatoriamente amb dos agents als quals va demanar el número de placa mentre realitzaven un control que va provocar retencions que van afectar al responsable d'Interior.
Tant el portaveu de SAP-UGT, Antoni Castejón, com el de SPC, David Miquel, han explicat a Europa Press que els agents han rebut l'ordre de "no fer controls planificats o autoritzats", després que, segons la seva versió, el cotxe oficial del conseller d'Interior, Felip Puig, sofrís aquest dilluns la retenció provocada per un control que sí estava planificat.

Segons Miquel, el conseller es va dirigir amb "actitud intimidatoria" als policies que feien el control sobre l'ús del casc i del cinturó i els va demanar el nombre d'agent.

Interior atribueix a protestes sindicals controls no planificats

La Conselleria d'Interior de la Generalitat va detectar aquest dilluns uns pocs controls policials de tràfic que no estaven planificats ni havien estat comunicats, i els ha emmarcat en les protestes sindicals de mossos d'esquadra aquests dies arran de les seves reivindicacions laborals.

Fonts d'Interior han considerat "puntuals" aquests fets, entre els quals va haver-hi sengles controls al final de l'avinguda Paral•lel i en la Meridiana de Barcelona. Encara que no han comportat cap expedient ni sancions, la Conselleria ha cridat l'atenció als agents per aquests "fets aïllats".

Els sindicats s'han desvinculat d'aquesta pràctica, i han assegurat que ningú ha donat ordres perquè es fessin més controls dels previstos amb la finalitat de col·lapsar el trànsit, però han explicat que els agents tenen la potestat de fer controls quan ho estimin oportú sense ordres prèvies.

Els sindicats dels Mossos d'esquadra estan enfrontats amb el conseller per les retallades laborals als quals el Govern vol sotmetre'ls dins de la seva política de retallades.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1