Dijous, 19 de gener de 2012 | 16:32
Vostè es troba a: Inici > Política >

Matas demana la imputació de González Pons

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Li sorprèn l'absència d'imputació d'alts "càrrecs valencians" per Nóos
Matas demana la imputació de González Pons
18/01/2012 18:49
Jaume Matas assegut en el banc dels acusats
EP.- L'ex president balear Jaume Matas ha denunciat aquest dimecres l'absència d'imputació d'alts "càrrecs valencians" en la causa que investiga les activitats de l'Institut Nóos i ha posat de manifest que aquestes persones van signar, igual que ell, contractes amb la fundació del duc de Palma Iñaki Urdangarin.
En clara al·lusió al sotssecretari general del PP, Esteban González Pons, Matas assegura, en un escrit presentat davant el jutge instructor del cas José Castro, que el paper que va exercir com a president de Balears en relació amb els acords comercials amb Nóos "va ser exactament el mateix que a la Comunitat Valenciana van tenir els seus responsables polítics, que van actuar de la mateixa manera i que no han estat imputats per l'instructor, fins al punt que qui va signar els contractes ha estat citat com a testimoni".

El sumari de la causa esmenta que González Pons, que ha estat citat per Castro a declarar en qualitat de testimoni, va signar un conveni com a conseller de presidència de la Generalitat Valenciana amb la Fundació presidida per Urdangarin per un import de sis milions d'euros.

L'escrit insinua, a més, que a Castro no li convé imputar al sotssecretari popular -que és diputat i per tant aforat- ja que això provocaria "que la causa s'anés de les seves mans" i passés a les del Tribunal Suprem.

Malvolença de l'instructor

"Ens trobem davant la demostració palpable de la parcialitat de l'instructor i de la malvolença que professa a l'ex president balear", denuncia l'advocat de Matas, Antonio Alberca.

El lletrat sol·licita l'aixecament de la imputació contra l'ex president i defensa que el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 3 de Palma no és el magistrat "competent" per investigar el cas.

Alberca posa de manifest que la instrucció sobre les activitats de Nóos "no té absolutament res a veure amb" el cas Palma Sorra, que investiga el comportament del que fos titular del Govern Balear en la construcció del velòdrom del mateix nom.

"Les diligències del Palma Sorra no li concedeixen patent de cors per dur a terme una causa general", diu el lletrat, que insisteix que la competència d'aquesta peça hauria de correspondre a l'Audiència Nacional, que va rebutjar a principis d'aquest mes assumir-la.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1