Divendres, 20 de gener de 2012 | 14:37
Vostè es troba a: Inici > Política >

Camacho ajuda Mas-Colell a reclamar el pagament dels 759 milions de l'Estatut

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La PPvergència comença a donar els seus primers fruits
Camacho ajuda Mas-Colell a reclamar el pagament dels 759 milions de l'Estatut
20/01/2012 10:32
9Alicia Sánchez Camacho negocia amb Andreu Mas-Colell
Andreu Mas-Colell i Alicia Sánchez Camacho van mantenir aquest dijous una "interessant" reunió en el bar del Parlament, on el conseller d'Economia va demanar ajuda a la líder del PPC perquè intecerdeixi davant el Govern de Rajoy en el pagament de lso 759 milions d'euros de la disposició de l'Estatut, quantitat que el portaveu popular Enric Milló va assegurar que serà pagada.
El portaveu del PP en el Parlament, Enric Millo, ha assegurat aquest dijous que l'Estat pagarà a Catalunya el que li deu "per llei", amb el que els primers pressupostos del Govern de Mariano Rajoy podrien incloure mecanismes per acabar retornant els 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera de l'Estatut que deu a la Generalitat

"Els primers comptes del Govern Rajoy inclouran els pagaments dels deutes pendents, obligats per llei", ha afirmat en declaracions a Catalunya Informació, qui emmarca la decisió en el compromís de l'Executiu central de complir les obligacions amb Catalunya.

Aquesta decisió, ha precisat, no significa que el pagament dels 759 milions es faci íntegrament aquest any, però sí que s'establiran les fórmules i, eventualment, els terminis de devolució.
Mas-Colell i Camacho van parlar abans de la relació Generalitat-Estat

Aquesta roda de premsa es va donar hores després que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell; la líder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, i el propi Enric Millo es reunissin durtant gairebé hora i mitja en el bar de la Cambra per abordar la mediació del PP de Catalunya en les relacions Generalitat-Estat, entre altres assumptes.

En una conversa informal amb periodistes, Camacho ha qualificat la reunió d'"interessant" i ha destacat que el conseller els ha agraït que estiguin facilitant les relacions entre els governs de Rajoy i Mas.

Encara que no han donat més detalls, també han parlat de pressupostos, després que aquest dimecres superessin el primer tràmit parlamentari amb l'abstenció decisiva del PP i el rebuig en bloc de la resta de l'oposició.

Instants més tard que Camacho, ha abandonat el bar Mas-Colell, que també ha valorat positivament una trobada que ha servit per parlar "de tot". També en una conversa informal amb periodistes, ha explicat que els populars "per descomptat estan contribuint molt" en unes relacions fluïdes amb Madrid, una ajuda que és d'agrair, ha conclòs.

Encara que cap de les dues parts ha precisat sobre quins àmbits s'ha centrat la mediació, el Govern té diverses qüestions pendents sobre la taula, com l'impagament per part de l'Estat de la disposició addicional tercera de l'Estatut i el fons de competitivitat.

Aquestes referències a la mediació arriben l'endemà passat de saber-se que el president del Govern, Mariano Rajoy, i el de la Generalitat, Artur Mas, es reuniran l'1 de febrer en La Moncloa.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1