Actualitzat el 20/01/2012 a les 00:02h

Repugnància informativa

La mort de Manuel Fraga ha provocat una cobertura informativa general i generosa a l’escalf del paper històric del personatge desaparegut. Una cobertura que vista des de l’estranger m’ha fet reflexionar sobre rol d’alguns mitjans de comunicació en la construcció del discurs que ofereixen a la ciutadania.

En el cas de TVE, i a través del seu canal internacional que es sintonitza aquí a Washington, vaig ser testimoni dilluns de 20 minuts d’informació relacionada amb Fraga al Telediario emès des de Madrid a les tres de la tarda, Sis hores menys aquí. Em va semblar massa temps. I mal repartit.

17 dels 20 minuts es van dedicar a ponderar l’aportació de Fraga a la construcció democràtica espanyola, en combinació amb el reconeixement expressat per companys de partit i membres de la societat civil. De cua, encadenats i a tota velocitat es van apuntar algunes reflexions crítiques amb el personatge.

No vaig sentir enlloc informar que Fraga va participar en un govern que va signar sentències de mort. Tampoc es va dir que mai va condemnar el franquisme. I davant d’això com a periodista lamento que un ens públic eludeixi el deure fonamental d’oferir les dues cares d’una informació. I com a ciutadà no tolero que els cadells dels opressors feixistes que ens van condemnar a mig segle de misèria material i intel·lectual ens donin ara lliçons de democràcia. Tot plegat em provoca repugnància. Personal i periodística.

Navega per les etiquetes

franquismeperiodismeManuel Fraga

Referències a Internet

Manuel Fraga

Notícies relacionades

COMENTARIS

+1
-3
canviar a millor
Anònim, 20/01/2012 a les 14:18
Ah!, llavors tambè us deu provocar repugnància l'evolució política del senyor Carrillo, que de totalitari compulssiu stalinista (ell tampoc no volia una democràcia), va passar, com Fraga a ser demòcrata de tota la vida.
Jo crec que tothom té el dret a evolucionar i a canviar a millor. No us pareix ?.
+3
-0
totalment d'acord
aurora pi, 20/01/2012 a les 10:05
Totalment d'acord, quin fàstic de país.
+8
-0
I tant repugnant
Anònim, 20/01/2012 a les 07:36
No m'estranya que sentissis repugnància. I gràcies per informar-nos del que explica TVE fora de l'estat... Déu n'hi do.
+6
-0
ets un krak
Anònim, 20/01/2012 a les 04:59
gràcies per existir, dius moltes paraules sabies,

segueix com ets!

m'ha agradat molt el teu article

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Xavier Vilà
Barceloní de naixement, Amèrica em va robar el cor fa 16 anys i des del 2006 visc a la capital federal, Washington DC. Explico per Catalunya Ràdio i ara també per Nació Digital la complexitat d'aquesta encara primera potència mundial, una república complexa i tan acollidora com voldria que ho fos una Catalunya que em sembla cada cop més embrancada en debats estèrils.

Més reflexions sobre Amèrica a @xvcr


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: