Dissabte, 21 de gener de 2012 | 14:19
Vostè es troba a: Inici > Política >

Duran ressalta la "sensibilitat" del PP a la situació financera de les CCAA

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El líder de Va unir augura que el pagament dels 759 milions arribarà després del 25 de març
Duran ressalta la "sensibilitat" del PP a la situació financera de les CCAA
20/01/2012 13:09
duranlleidapalafrugell2
El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha augurat aquest divendres que si l'Estat paga a Catalunya els 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera de l'Estatut serà després de les eleccions andaluses, previstes el 25 de març, i ha ressaltat que "el Govern del PP és més sensible a la situació financera de les CCAA del que ho era el PSOE".
"Que ningú esperi resultats positius abans del 25 de març. No perquè és la data de clausura del congrés de CDC, sinó perquè és el dia en què els andalusos acudiran a les urnes. No crec que sigui necessari explicar res més", ha exposat en la seva carta web setmanal recollida per Europa Press.

Segons Duran, l'Estat està "obligat a complir" amb aquest precepte, no perquè és una partida prevista als pressupostos o perquè ho dicta l'Estatut, sinó perquè en la comissió bilateral Estat-Generalitat, que ell presideix ara, es va acordar per part del llavors secretari d'Estat d'Hisenda.

Malgrat admetre que, de moment, no hi ha una solució per saldar aquest deute, no tanca les portes perquè "això no significa que no hi hagi converses i que no pugui haver-hi resultats positius".

De fet, aquest dijous el portaveu del PP en el Parlament, Enric Millo, ha assegurat que el Govern de Mariano Rajoy inclourà en els seus primers pressuposats mecanismes per acabar retornant aquesta quantitat a la Generalitat.

Després de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) d'aquesta setmana, Duran veu lògic que no es tractés aquesta qüestió en la trobada perquè, al seu judici, la solució de l'import pendent ha de ser bilateral entre l'Estat i la Generalitat.

També s'ha referit als contactes que CiU ha mantingut fins al moment amb el Govern, un diàleg "fluid i positiu" aquestes primeres setmanes que queda patent per les seves reunions amb la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i pel diàleg entre el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell.

Així, segons Duran, en poques setmanes hi ha hagut més contactes entre els responsables de les finances de l'Estat i de la Generalitat que en tot un any de govern socialista i de CiU en la Generalitat. "Tant és així que, ara com ara, cal dir que el Govern del PP és més sensible a la situació financera de les comunitats autònomes del que ho era el PSOE. I de molt!", ha exclamat.

Pressupostos catalans

Després que els pressupostos catalans de 2012 comencessin el seu recorregut en el Parlament gràcies al PP, Duran ha lamentat que PSC i ERC no acostessin l'espatlla perquè, al seu judici, els convé fer-ho.

Malgrat tot, ha confiat que els socialistes catalans i republicans canviïn d'actitud en el tràmit parlamentari perquè, ha reiterat, no seria bé que a Catalunya es depengués només del PP i que a Madrid haguessin de correspondre amb reciprocitat.

Sobre el congrés d'UDC, que se celebrarà al juny, ha negat que Marta Llorens aspiri a la secretaria general en substitució de Josep Maria Pelegrí, i ha assegurat que "no hi ha gens decidit".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1