Diumenge, 22 de gener de 2012 | 14:09
Vostè es troba a: Inici > Societat >

"El FBI ha engegat una espècie de Guantánamo digital"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Víctor Domingo. President de l'Associació d'Internautes
"El FBI ha engegat una espècie de Guantánamo digital"
20/01/2012 14:36
VICTORDOMINGO
EP.-El president de l'Associació d'Internautes, Víctor Domingo, ha assenyalat aquest divendres que el FBI ha engegat una espècie de "Guantánamo digital" en referència al tancament del portal d'intercanvi d'arxius Megaupload ordenat la passada nit per les autoritats nord-americanes.
En declaracions a Europa Press Televisió, Domingo ha indicat que, amb aquesta decisió, centenars d'usuaris d'aquesta web desconeixen què va a ocórrer amb els seus arxius i documents privats que ara estan en mans del FBI i la privadesa del qual ha quedat "completament trencada".

"El problema està que aquests arxius que es poden multiplicar per un munt de vídeos ara mateix estan en mans del FBI i no tenen seguretat que es puguin recuperar. Diem que, com a efecte immediat, ho reclamin i denunciïn davant els serveis telemàtics tant de la Policia Nacional com de la Guàrdia Civil per recuperar els seus continguts", ha indicat.

Així Domingo recorda que el que sempre ha manifestat "tant a Espanya com a Europa i fins i tot a Estats Units" és que, si bé defensen que es protegeixin els drets d'autor, l'interès general i la llibertat d'expressió "són legítims" i en cap cas es tenen a veure minvats per la protecció de dades.

"Les fallades els havien de dirimir els jutges i no les organitzacions, bé siguin policials, polítiques o qualsevol altre tipus d'organització corporativa que estava intentant influir o ha influït, com la Llei Sinde a Espanya o La SOPA a Estats Units", ha manifestat en referència a aquest projecte de Llei que el Congrés nord-americà ha congelat fins a aconseguir més suports per treure-ho avanci.

Per aquest motiu ha denunciat que el que han fet les autoritats nord-americanes en l'operatiu és una espècie de "Guantánamo digital" en tant s'ha tractat als responsable de la web "com si fossin uns terroristes o una espècie de talibà" i això, en la seva opinió "no val".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1