Diumenge, 22 de gener de 2012 | 14:16
Vostè es troba a: Inici > Política >

El PP vol que el seu partit estigui obert a la participació ciutadana

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els parlamentaris populars hauran d'alternar-se per atendre als ciutadans
El PP vol que el seu partit estigui obert a la participació ciutadana
22/01/2012 13:27
9Mariano Rajoy al Congrés
El PP vol que el partit estigui obert a la participació de tots els ciutadans, afiliats o no, i per a això ha previst l'obertura d'oficines a cada seu provincial o insular en les quals els parlamentaris de les Corts Generals, els parlaments autonòmics i el Parlament Europeu hauran d'alternar-se per atendre personalment a la ciutadania.
En la Ponència d'Estatuts que els 'populars' portaran al XVII Congrés Nacional del partit que tindrà lloc a mitjan febrer a Sevilla, a la qual ha tingut accés Europa Press, el PP plasma la seva intenció de ser un partit "obert" en el qual tots els ciutadans puguin participar "en l'activitat diària" de la formació.

Per a això, estableix la creació de la 'Oficina del Parlamentari' en totes les institucions públiques. Estaran sota l'adreça d'un coordinador designat entre els parlamentaris que atindrà les demandes, consultes o suggeriments que els ciutadans formulin de forma individual o col·lectiva.

Horari d'atenció al ciutadà


Però a més, aquestes oficines comptaran amb la presència física i periòdica dels parlamentaris electes, que hauran d'establir un horari d'atenció al ciutadà que haurà de ser publicitado. Les unitats territorials del partit també hauran de fomentar la creació d'oficines parlamentàries virtuals a les xarxes socials per difondre les seves principals propostes.

Els 'populars' també preveuen la creació de ponències permanents de participació popular per facilitar la col·laboració ciutadana. La primera d'aquestes ponències versarà sobre política general, habilitant les lleres perquè els ciutadans opinin sobre els grans temes de política nacional i a la qual podran ser convidades organitzacions representatives sobre l'assumpte.

Una altra de les ponències girarà entorn de polítiques sectorials per opinar sobre sanitat, educació, economia, agricultura, administracions públiques o serveis socials, entre altres polítiques. A més, es crearan fòrums de caràcter monogràfic a proposta dels òrgans directius del partit sobre qüestions específiques que puguin resultar d'interès per a la ciutadania.

Seu virtual del PP

La proposta preveu també que totes les organitzacions territorials del partit, tant a nivell nacional com a autonòmic, provincial i insular, comptin amb un portal web "dinàmic" com a "seu virtual" del PP i instrument de comunicació i informació amb afiliats i ciutadans.

Aquests portals inclouran eines que permetin als ciutadans opinar sobre les polítiques i iniciatives del partit, suggerir línies d'actuació política, votar sobre aquelles qüestions que se sotmetin a la seva consideració i oferir la possibilitat de compartir i difondre a través de les xarxes socials les propostes i iniciatives del Pàg.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1