Diumenge, 22 de gener de 2012 | 14:02
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els 150 llocs web que es veuran afectats per la Llei Sinde

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Llegeixi la llista completa el dia després que la llei antipiratería 'va apagar' internet
Els 150 llocs web que es veuran afectats per la Llei Sinde
18/01/2012 17:37
stopsopa
Catalunyapress.- Són nombroses les veus que s'han alçat en contra del control d'internet, i aquest dimecres a la xarxa, alguns dels seus gegants com Google, Mozilla , Wordpress i Wikipedia, van dur a terme l'apagada anunciada sota el lema STOP SOPA (Stop Online Piracy Act), perquè ho van prometre i han considerat la causa justa. A Espanya, el blog IslaTortuga ha anat una mica més enllà i ha elaborat una llista amb els 150 llocs web que es veuran afectats amb l'aplicació de la Llei Sinde, aprovada a finals de Desembre pel Consell de Ministres.
Aquesta llista de 150 webs, és part d'un treball realitzat fa dos anys per la consultora francesa CopeerRight Agency. Les mateixes seran tancades o bloquejades de forma definitiva a partir del proper mes de Març, per entendre amb la lectura de la Llei a la mà, que aquestes webs violen els drets de propietat intel·lectual de tercers.

STOP SOPA

Als  EUA aquest dimecres s'ha portat cap un boicot de una Llei semblant que cal recordar que el principal autor de la iniciativa de la llei nord-americana més coneguda com a Llei SOPA en la Càmera de Representants és el legislador republicà Lamar Smith i la mateixa té com a objectiu tancar els llocs web estrangers que venen pel·lícules, música o altres productes falsificats d'EUA En aquest sentit si prospera el projecte de llei estadunidense, si un jutge assegura que un lloc web ofereix material que viola les lleis de dret d'autor d'Estats Units, els proveïdors d'Internet podrien rebre sol·licituds perquè bloquegin l'accés a llocs en l'exterior.

És per això que les principals companyies d'Internet al consideren que la Llei SOPA posa en risc el desenvolupament de la innovació , la creació d'ocupació i per a la seguretat cibernètica d'Estats Units que han decidit realitzar el seu propi boicot a la mateixa unint-se a la iniciativa promoguda per Fight for the Future.

Llegeix la llista de 150 webs


Article d'Illa Tortuga
Khaarlos
19/01/2012
A ver si alguien me lo aclara. ¿Esta ley impone una censura o esta ley impide la piratería? Si establece la censura, estoy en contra; si evita la piratería estoy a favor. Tengo un amigo compositor: crea melodías y letras para canciones. Si no puede cobrar por su trabajo, ¿de qué va a vivir? Conozco a un par de escritores. Pasan uno, dos o tres años para escribir una novela, si los lectores la bajan gratis de internet, ¿de qué vivirán estos escritores? ¿Puede contestarme alguien?, por favor.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1