Dilluns, 23 de gener de 2012 | 15:40
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

L'INQUISIDOR, XAVIER TRIAS, CONTRA EL CARNESTOLTES

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Joan Ferran petita
L'INQUISIDOR, XAVIER TRIAS, CONTRA EL CARNESTOLTES
Joan Ferran
23/01/2012
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha donat llum verda a la desaparició de la desfilada de Carnestoltes que venia transcorrent des de fa uns anys per l'avinguda del Paral.lel de la capital catalana. Xavier Trias ha oblidat, amb summa rapidesa, el seu compromís de rellançar la imatge festiva i lúdica del carrer que va arribar a ser denominada com el Broadway barceloní. Al més pur estil del nacionalisme carca, restrictiu i folklòric els regidors convergents han posat potes enlaire el treball de moltes entitats culturals llatines que portaven temps treballant i preparant la festa del carnestoltes. L'excusa esgrimida pels censors de Convergència i Unio ha estat la necessitat de recuperar un model “més històric” com si aquesta pretensió hagués d'entrar, automàticament, en contradicció amb els nous hàbits i costums que s'instal·len en la nostra societat sense problemes i són acceptades, en el seu conjunt, de bon grat.
Carnaval de Barcelona
Els governs de CiU, no satisfets amb la seva política de retallades socials indiscriminada i lesiva per als sectors més desfavorits de la societat, ara s'enceben amb les manifestacions culturals, amb les mostres d'alegria dels diferents. Xavier Trias no té clar que model de ciutat vol per als barcelonins però si el model cultural restrictiu que desitja imposar via ordenances i decrets.

La mà de l'inquisidor Trias va a prohibir l'alegria del carnestoltes?
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1