Dilluns, 23 de gener de 2012 | 15:37
Vostè es troba a: Inici > Economia >

La patronal considera que "qualsevol contracte és bo per a un aturat"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Fernández (CEOE) constata que hi ha "acostaments" en matèria salarial
La patronal considera que "qualsevol contracte és bo per a un aturat"
23/01/2012 09:10
Arturo Fernández, vicepresident de la CEOE i president de CEIM
El vicepresident primer de la CEOE i president de la patronal madrilenya CEIM, Arturo Fernández, ha assegurat avui que aquest cap de setmana hi ha hagut "un acostament" entre empresaris i sindicats en la negociació que mantenen oberta en matèria de salaris i rendes.
Fernández, en declaracions a ABC Punto Radio recollides per Europa Press, ha destacat que el president de la CEOE, Juan Rosell, està fent tots els esforços possibles, amb contactes "diaris" amb sindicats i també amb el Govern, per intentar arribar a acords amb els sindicats i "no passar la patata calenta" al Govern.

No obstant això, encara que hi ha hagut acords "petits" en alguns temes, les parts estan "molt lluny" de pactar canvis en els aspectes més rellevants: negociació col·lectiva i contractació. Ara, ha assenyalat, s'està intentant tancar un acord de rendes, on hi ha hagut aproximacions entre els negociadors. "Estem fent un sprint", ha afegit Fernández.

"Qualsevol contracte és bo per a un aturat"

El dirigent empresarial ha subratllat que, "amb la recessió que a Espanya se li ve damunt", crear ocupació seguirà sent "molt complicat" i, en aquest sentit, ha defensat la proposta de la CEOE d'implantar un contracte indefinit amb una indemnització per acomiadament improcedent de 20 dies per any treballat.

"A un aturat qualsevol contracte que se li ofereixi en aquests moments pot ser bo, per això parlem del contracte de 20 dies i de lligar salaris a productivitat. En moments d'emergència, qualsevol contractació és important", ha emfatitzat.

D'altra banda, el vicepresident de la patronal espanyola ha qualificat d'idea "magnífica" la intenció del Govern del PP d'aprovar una Llei d'Emprenedors, perquè, segons ha dit, amb això s'ajudarà a la contractació i a frenar la "sagnia" de l'atur.

Privatitzar empreses públiques

Quant a l'aprimament del sector públic que demanda el Govern, Arturo Fernández ha apostat per la privatització de les empreses públiques perquè algunes estan "mal gestionades". Al seu entendre, les empreses han d'estar en mans d'empresaris i no de polítics. "Cal privatitzar-les i deixar de tirar els diners", ha subratllat.

Fernández, que s'ha mostrat partidari d'eliminar les subvencions que reben les patronals, els partits polítics i els sindicats, creu que al Govern de Mariano Rajoy "no li quedarà més remei" que pujar l'IRPF per quadrar els comptes i davant el "tremend dèficit" del país.

Això sí, encara que aquesta mesura té "el seu vistiplau" perquè Rajoy no pot fer "miracles", ha confiat que el president del Govern no pugi cap impost més i, en aquest sentit, creu que finalment no elevarà l'IVA.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1