Dimarts, 24 de gener de 2012 | 14:37
Vostè es troba a: Inici > Política >

Els 759 milions de l'Estatut ja no són primordials

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La Generalitat suavitza la reclamació de la disposició addicional tercera
Els 759 milions de l'Estatut ja no són primordials
18/01/2012 10:55
Andreu Mas Colell  llegint un document
EP.- Primer van fer molt soroll i ara sembla que la tàctica és la contrària, la calma. El conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha suavitzat en els últims dies la reclamació a l'Estat del pagament pendent dels 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera de l'Estatut, deixant l'amenaça d'acudir als tribunals en un segon pla.
En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, Andreu Mas-Colell ha argumentat que aquesta qüestió es resoldrà "en els tribunals o no", encara que sempre estarà present en els contactes amb l'Estat i la via judicial es manté viva a l'espera de la resposta formal del Govern.

"El que no farem és no parlar de res més fins que no es resolgui, perquè no seria raonable. No renunciarem a això, però no deixarem d'arribar a acords i concertacions en moltes altres coses", ha afegit.

Després de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) aquest dimarts, Mas-Colell ha celebrat l'avanç "important per resoldre els problemes de liquiditat de les comunitats autònomes en un aspecte important que són els proveïdors" a través de mesures com la nova línia de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO).

També s'ha mostrat optimista sobre l'anunci del Govern que està dissenyant mecanismes ordinaris per facilitar també el refinançament de deute.

En canvi, ha recelat de la proposta de l'Estat de simplificació del sector públic, camí que Catalunya ja ha iniciat: "L'Estat l'ha de tenir principalment respecte als seus propis organismes, i tenir respecte de les competències autonòmiques. Ens inquieta l'ús repetit de l'argument d'evitar duplicitats sense fer referència a qui té les competències".

Respecte a les sancions a les autonomies per incomplir el dèficit, ha considerat que un sistema de sanció "solament pot funcionar amb una actitud de lleialtat per ambdues parts", i que si el Govern no realitza pagaments compromesos, no pot reclamar tan bon punt falta diners.

En referència a Catalunya, ha asseverat: "Aquest any ja entrarem en el camí marcat (1,3% de dèficit), després d'un 2011 incòmode" en el qual la Generalitat va preferir ser realista a dir el que es volia sentir.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1